Societat

SOCIETAT

Denúncia d’abusos fa 24 anys en una escola a la Bisbal d’Empordà

Una dona ha presentat una denúncia contra un professor d’una escola de la Bisbal d’Empordà per abusos sexuals quan era menor, l’any 1995. Es tracta, en concret, de l’escola Mas Clarà. Segons va explicar al diari Ara, els fets van passar fora de les instal·lacions de l’escola, en un centre on es feien activitats extraescolars. La dona explica que l’acusat li va tocar dues vegades la vagina. Finalment ho va explicar a la seva mare i els pares van anar al col·legi per denunciar els fets. La direcció del centre d’aquella època ha explicat que van traslladar el problema a l’Ajuntament de la Bisbal i al departament d’Ensenyament.

L’escola Mas Clarà de la Bisbal d’Empordà ha assegurat a l’Agència Catalana de Notícies que el centre va seguir tots els protocols marcats pel departament d’Ensenyament en el cas dels presumptes abusos sexuals a una menor per part d’un professor el 1995. La direcció actual, que no ha volgut fer declaracions als mitjans, ha emès un comunicat en què assegura que vetllen per fomentar “els valors de la igualtat de gènere”. També es destaca que l’escola treballa per “garantir la bona convivència” i “la tolerància zero” amb qualsevol actitud violenta. El comunicat recorda que els fets van tenir lloc fa més de dues dècades (en concret, vint-i-quatre anys) i fora del centre escolar. En l’escrit, però, no es fa esment del professor denunciat, que continua exercint com a docent al centre educatiu, a banda de dur a terme també altres activitats complementàries amb menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia