Vols de prova sense problemes

En vista de les pèrdues econòmiques que suposa per a les aerolínies tancar l'espai aeri i tenint en compte la imprevisibilitat del trajecte del núvol de cendra, companyies com ara l'alemanya Lufthansa i el consorci francoholandès Air France-KLM van fer vols de prova per comprovar els efectes de la cendra volcànica en els vols. Lufthansa va traslladar diversos avions de Munic a Frankfurt i els va fer volar en una alçada màxima de 8.000, sense detectar problemes. Air Berlin també va fer tres vols de prova a 3.000 metres d'alçada, dos dels quals entre Munic i Düsseldorf i un altre entre Nuremberg i Hamburg, amb resultats vàlids.

Queixes pel bloqueig aeri

El director general d'Air Berlin, Joachim Hunold, es va queixar que les autoritats no tinguin en compte els resultats dels assajos. L'aerolínia holandesa KLM va informar que un Boeing 737-800 va volar sobre Holanda i el mar del Nord a una alçada normal de 10.000 metres, a un màxim de 13.000 metres i a altres nivells sense que això perjudiqués els motors ni altres parts de l'avió. KLM va fer un segon vol de prova entre Düsseldorf i Amsterdam, també amb èxit.

Vols intercontinentals

Air France va anunciar cinc vols de prova, sense cap anomalia, el primer dels quals va enlairar-se a l'aeroport de París Charles de Gaulle i va aterrar al de Tolosa de Llenguadoc. En un comunicat, Air France va explicar que si ho permeten les condicions meteorològiques realitzarà avui diversos vols comercials amb sortida dels aeroports de Tolosa i Pau i amb destinacions a Nova York, Dakar, Hong Kong, São Paulo i Dubai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La plantilla de la Policia Municipal augmenta amb set nous agents

Gavà

La biblioteca de Mollerussa busca 50 famílies amb infants a primària per promoure la lectura

mollerussa

Els paradistes tornen a obrir al mercat provisional de les Bòbiles

Martorell
Societat

Mor l’historiador i professor de Sant Josep, Pep “Reiala”

Mollerussa aprovarà ara un pressupost de 18,9 milions d’euros

Mollerussa

Campanya pel Tura per reduir el consum d’alcohol en els embarassos

OLOT
Societat

Mor Antoni Salord Febrer, conegut a Ciutadella com l’amo de Son Catlar

Detingut un camioner per circular amb la targeta del tacògraf del cap

CORNELLÀ DEL TERRI
Societat

Nou equipament a Barcelona per atendre el maltractament infantil a la llar

Barcelona