El malalt de fibromiàlgia d'Alzira que va estar en vaga de fam inicia una recollida de signatures

Juan Vilas, malalt de fibromiàlgia i afectat per la síndrome de fatiga crònica que a la darreria de l'any passat va iniciar una vaga de fam que durà més d'un mes en demanda de la declaració d'invalidesa permanent, ha reiniciat la seua protesta.

Vilas, que viu a Alzira, va finalitzar la vaga de fam per donar una segona oportunitat a l'Administració i sol·licitar de nou la declaració d'incapacitat. Però, una altra vegada, li ha sigut denegada.

Davant aquesta circumstància, el malalt ha pres la determinació de reprendre la protesta, aquesta vegada amb una arreplega de signatures. Vilas pretén arribar a 500.000. L'afectat es concentrarà igualment tots els dilluns a la porta de la direcció territorial del Ministeri de Treball a València.

Juan reparteix responsabilitats entre el govern espanyol i la Generalitat. Al primer, l'acusa de tancar l'aixeta de les prestacions per incapacitat i, a la segona, de no gestionar bé els recursos que li assigna l'Estat: la manca d'una adequada política de fiscalització de les baixes ha penalitzat la Generalitat en compliment del Programa d'Estalvi en Incapacitat Temporal de la Seguretat Social.

Amb tot, es dóna la circumstància que Vilas va mantindre una conversa telefònica amb el director de gabinet del conseller de Sanitat, Ignacio Ferrer, per exposar-li el seu cas. Aquest li va demanar «paciència», segons la versió de l'afectat, però finalment no s'ha produït el reconeixement.

Vilas també denuncia el fet que l'alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, encara no haja tramitat la presentació en el ple d'una moció del Bloc que s'interessava pel seu cas. Les crítiques de Vilas també afecten l'associació de fibromiàlgia d'Alzira, ADAFIR, a qui retrau el fet de no «preocupar-se» per ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc