Montblanc s'endinsa en la celebració de la XXIII Setmana Medieval

La diada de Sant Jordi dóna el tret de sortida a la celebració de la Setmana Medieval de Montblanc, que arriba a la vint-i-tresena edició i incorpora novetats destacades, com ara la presentació de la beguda oficial de la festa, la clarea, que es donarà a conèixer amb un tast aquest primer mer cap de setmana de la celebració, que es perllonga fins al proper 3 de maig.

Avui, l'acte més destacat, després del pregó a càrrec d'en Titot, excantant de Brams –formació que, juntament amb Tabaloko, actuarà a la mitjanit a la Dracum Nocte en el concert de gira del vintè aniversari de la formació berguedana–, i més singular, juntament amb la representació de la Llegenda de Sant Jordi –demà a El Foradot– serà l'entrega de la rosa de Sant Jordi a la princesa (19.00 h) a la muralla de Sant Francesc.

Les Nits Malignes són una altra de les activitats destacades d'aquest primer cap de setmana, que es duran a terme els propers dies 24 i 30 d'abril i 1 de maig. La diversió, l'espectacle i la festa s'allargaran fins a la matinada, i convertiran el pàrquing de Sant Francesc, on s'habilitarà una zona d'acampada, en una enorme taverna medieval, que serà una altra de les novetats d'enguany.

Durant el cap de setmana, els falcons seran els protagonistes, en l'espectacle de falconeria que oferiran per primera vegada els Cetreros de Valporquero, arribats de Villaquejida (Lleó) al claustre de Sant Francesc.

La clarea, la beguda oficial de la Setmana Medieval, s'estrenarà demà a la nit en l'acte L'hora del líquid, i es podrà adquirir a les tavernes i les parades de l'Associació Medieval. Aquesta beguda dolça, que s'elaborava al segle XV amb diverses espècies en què predominava la canyella i el gingebre, ha estat creada pel montblanquí Joan Cartanyà.

Divendres 23 d'abril
A les 18.30h, des del Balcó Desclergue, pregó de la XVIII Setmana Medieval, a càrrec d'en Titot, excantant de Brams i cantant d'Aramateix.
A les 19.00h, a la muralla de Sant Francesc, entrega de la rosa de Sant Jordi a la princesa.
A les 23.00h, a El Foradot, Dracum Nocte, amb el concert de les formacions Brams (gira commemoració 20 anys) i Tabaloko.
Dissabte 24 d'abril
De 10.00 a 20.00h, pels carrers i places de la vila, mostra d'oficis i mercat medieval (diumenge 25).
De 10.00 a 20.00h, a la plaça dels Àngels, mercat de vins i caves que s'emmarca en els 25 anys de la DO Conca de Barberà (diumenge 25).
D'11.00 a 14.00h, muralla Sant Jordi, escola cavalleresca.
A les 12.45, al claustre de Sant Francesc, actuació dels Cetreros de Valporquero (diumenge 25). A les 13:00h, a l'hospital de Santa Magdalena, judici a un cavaller i a una alcavota (diumenge 25).
A les 18.00h, a l'hospital de Santa Magdalena, les Homilies d'en Bertran.
A les 22.30h a El Foradot, representació de la llegenda de Sant Jordi.
A les 24.00h, davant de l'església de Sant Marçal, L'hora del líquid, que presenta la clarea, beguda oficial de la festa i la diversió.
Diumenge 25 d'abril
A les 19.00h, a l'església de Santa Maria, actuació de corals, amb la participació de la coral Flor de Lis de Montblanc.