Montblanc s'endinsa en la celebració de la XXIII Setmana Medieval
La diada de Sant Jordi dóna el tret de sortida a la celebració de la Setmana Medieval de Montblanc, que arriba a la vint-i-tresena edició i incorpora novetats destacades, com ara la presentació de la beguda oficial de la festa, la clarea, que es donarà a conèixer amb un tast aquest primer mer cap de setmana de la celebració, que es perllonga fins al proper 3 de maig.
Avui, l'acte més destacat, després del pregó a càrrec d'en Titot, excantant de Brams –formació que, juntament amb Tabaloko, actuarà a la mitjanit a la Dracum Nocte en el concert de gira del vintè aniversari de la formació berguedana–, i més singular, juntament amb la representació de la Llegenda de Sant Jordi –demà a El Foradot– serà l'entrega de la rosa de Sant Jordi a la princesa (19.00 h) a la muralla de Sant Francesc.
Les Nits Malignes són una altra de les activitats destacades d'aquest primer cap de setmana, que es duran a terme els propers dies 24 i 30 d'abril i 1 de maig. La diversió, l'espectacle i la festa s'allargaran fins a la matinada, i convertiran el pàrquing de Sant Francesc, on s'habilitarà una zona d'acampada, en una enorme taverna medieval, que serà una altra de les novetats d'enguany.
Durant el cap de setmana, els falcons seran els protagonistes, en l'espectacle de falconeria que oferiran per primera vegada els Cetreros de Valporquero, arribats de Villaquejida (Lleó) al claustre de Sant Francesc.
La clarea, la beguda oficial de la Setmana Medieval, s'estrenarà demà a la nit en l'acte L'hora del líquid, i es podrà adquirir a les tavernes i les parades de l'Associació Medieval. Aquesta beguda dolça, que s'elaborava al segle XV amb diverses espècies en què predominava la canyella i el gingebre, ha estat creada pel montblanquí Joan Cartanyà.