Cursos per a 66 persones amb dificultats especials
Estan organitzats per Clúster Èxit i el programa Incorpora de La Caixa
Un total de 66 persones amb dificultats especials han seguit cursos de formació professional adaptats a les seves necessitats. Aquesta formació ha estat una iniciativa de Clúster Èxit –format per nou entitats socials de les comarques gironines– i el programa Incorpora de La Caixa. Clúster Èxit ofereix formació en tres temàtiques diferents: un curs d’auxiliar mosso de magatzem i grans superfícies, que imparteix la Fundació Drissa; un curs d’atenció al client, a càrrec també de Drissa, i un altre d’operacions bàsiques d’auxiliar de comerç, a càrrec de la Fundació Astrid-21. A més, aquest any s’ha tornat a fer el curs d’operari carni de l’empresa Friselva, de Riudellots de la Selva, en aquest cas amb compromís de contractació. Aquest curs, que va començar al gener i es va tancar a l’abril, també l’ha dut a terme Astrid-21. Un total de 20 persones d’entre 18 i 36 anys han pres part en aquest curs, que els ofereix l’oportunitat de formar-se en la indústria càrnia. Durant la formació, els joves han rebut un total de 300 hores de classes. Dels 20 participants, 18 han completat la formació a través d’un conveni de pràctiques laborals. Un cop acabat el curs, es preveu que 13 dels participants passin a treballar a l’empresa.
Les persones que han participat en aquests cursos tenen entre 18 i 56 anys i un grau de discapacitat que oscil·la entre el 33% i el 65%, fins a arribar, en alguns casos, a graus de més d’un 65% de discapacitat.
La presidenta de Clúster Èxit, Sandra Fernández, ha destacat que el curs “vol oferir oportunitats a les persones amb més dificultats de trobar feina que volen formar-se i aprendre un ofici per integrar-se al mercat laboral”. “El balanç d’aquestes formacions és molt positiu perquè pràcticament tots els alumnes han aconseguit completar la seva formació i més de la meitat obtindran un lloc de treball”, hi ha afegit.
Clúster Èxit és una associació integrada per nou entitats sense ànim de lucre de l’àmbit de l’economia social i el treball amb suport. Aquestes entitats donen feina a 754 persones en situació d’especial vulnerabilitat, com ara discapacitat intel·lectual i malaltia mental, i per tant en risc d’exclusió.