Societat

El compromís dels alumnes d’institut

Gràcies al servei comunitari que molts centres ja han iniciat l’alumnat ha pogut conèixer i participar de diversos projectes i accions de Càritas

Un grup de joves de l’institut Carles Rahola de Girona ha participat a l’aula cooperativa, un projecte obert que inclou alumnat divers, i que ha posat en marxa iniciatives d’horticultura, fusteria o venda de productes, amb un objectiu solidari: entregar els beneficis a entitats socials, en aquest cas a Càritas.

Aquest és només un dels exemples de cooperació entre les entitats i els centres de secundària a través de la posada en marxa del servei comunitari per a l’alumnat de secundària, que promou les accions de compromís cívic, l’aprenentatge en l’exercici actiu de la ciutadania i la posada en pràctica dels coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Gràcies al servei comunitari que molts instituts ja han iniciat, l’alumnat ha pogut conèixer i participar de diversos projectes i accions de Càritas, com les recollides d’aliments i roba, el projecte Apadrinar un avi o les activitats de suport educatiu a infants de primària. El servei comunitari, impulsat pel Departament d’Ensenyament amb la col·laboració de les entitats, es concreta en un projecte en el qual els alumnes de 3r i 4t d’ESO es formen treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’alumnat ofereix un servei i alhora posa en acció els valors i habilitats propis de la competència social i ciutadana. Les entitats socials són les responsables d’oferir als centres educatius l’espai on desenvolupar els projectes de servei comunitari i posar en valor la dimensió educativa de l’acció social. Entitats i centres educatius participen conjuntament en el disseny, el seguiment i valoració de les actuacions del projecte, cercant una continuïtat i coherència educativa entre les seves accions que els permeti donar resposta als objectius del projecte.

Enguany, fins a vuit instituts de la ciutat de Girona i molts altres d’arreu de la diòcesi han sol·licitat participar del servei comunitari i implicar-se en la tasca social de Càritas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona