Societat

El compromís dels estudiants de Banyoles

Un documental resumeix les prop de 3.500 hores del seu ‘Servei comunitari’

Un documental que s’acaba de presentar i que es pot veure a YouTube resumeix per primer cop la feina dels alumnes dels instituts de Banyoles en el projecte Servei comunitari, organitzat per la comunitat educativa, l’àrea de Benestar Social, l’Oficina Jove del Pla de l’Estany i el Departament d’Educació. Al llarg d’aquest darrer curs, uns 330 estudiants de tercer d’ESO han fet prop de 3.500 hores de treballs considerats servei a la comunitat, consistents a col·laborar amb activitats solidàries o de suport a col·lectius amb dificultats. “Aquestes accions –han explicat els promotors– tenen com a objectiu fer partícip l’alumnat en accions socials i combinar processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat.” “També els permet analitzar l’entorn, elaborar propostes de millora i desenvolupar-les des de la pràctica, la implicació i el compromís”, hi han afegit.

En el vídeo es mostren imatges de les activitats i representants dels estudiants en donen una explicació. L’institut Josep Brugulat va participar en el projecte Sofà de lectura, del Departament d’Educació; Suport lector, de Càritas Arxiprestal de Banyoles; Esplai d’hivern, de l’Associació Juvenil Ei, Gent!; Fem companyia, de Benestar Social del Pla de l’Estany; el pessebre vivent de l’Ajuntament de Fontcoberta; Capacitats, de l’Associació de Protecció i Defensa dels Animals del Pla de l’Estany; La Marató, de l’Ajuntament de Banyoles; Suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, de la Fundació Estany, i la cavalcada de Reis de Banyoles.

Els estudiants de Casa Nostra van col·laborar amb Càritas en el projecte Joguines per a tothom.

De la seva banda, els de l’institut Pere Alsius van treballar per al Sofà de lectura, la Marxa dels 40 km del Centre Excursionista de Banyoles, Fem companyia, els actes de commemoració del 25è aniversari de l’ONG Banyoles Solidària, el Punt de Salut Jove de l’Oficina Jove Cal Drac i activitats del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

Els alumnes de l’institut Pla de l’Estany va participar en el Gran Recapte del Banc dels Aliments, la campanya de donació de sang del Banc de Sang i Teixits, la primera Cursa de la Dona del Pla de l’Estany a benefici d’Oncolliga i la campanya de recollida de roba de l’Ajuntament de Porqueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona
societat

Caldes de Malavella presenta el cartell de la Festa Major

caldes de malavella
Societat

Mor Alfredo Miranda, gerent de diversos concessionaris del Grup Forné