El CVC advoca per un ús proporcionat de l'energia nuclear

Proposa el tancament a curt i mitjan termini el mínim de les centrals de l'Estat

El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat un informe sobre l'energia nuclear en què advocat per tancar «a curt i mitjan termini el mínim de centrals nuclears existents a l'Estat, prolongant la vida activa amb les mesures de seguretat que es consideren oportunes». El document del CVC analitza amb profunditat els avantatges i els inconvenients de l'utilització d'aquest tipus de font energètica i descriu la seua trajectòria des que es va crear la primera instal·lació a Zorita, en 1968.

En les seues conclusions, l'entitat consultiva de Consell, assegura que el problema no és «energia nuclear sí o energia nuclear no, sinó quina proporció de l'energia que ara es consumeix hauria de provenir de la fissió nuclear en el període crucial de temps que queda per frenar de manera substancia el calfament global». El CVC advocat perquè l'energia de fissió nuclear figure en una proporció limitada. Quant al emmagatzematge dels residus radioactius de llarga vida l'organisme presidit per Santiago Grisolia considera que «la tecnologia actual subministra uns graus de seguretat acceptables per a períodes de temps de l'ordre d'una vida humana».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.