L'Ajuntament de l'Alcúdia aprova un reglament que regula les cerimònies civils

Normalitza l'ús de les dependències municipals, però també el protocol i la documentació que s'ha d'aportar

Els veïns de l'Alcúdia ja poden acollir-se al nou reglament de cerimònies civils de benvinguda, matrimoni i comiat. Aquests actes ja se celebraven abans de l'aprovació del nou reglament, però ara disposaran d'unes normes protocol·làries i cerimonials. El reglament té com a finalitat reconéixer el dret dels ciutadans a celebrar una cerimònia civil amb motiu d'una mort, un casament o un naixement. Segons l'alcalde de l'Alcúdia, Robert Martínez Correcher «en una societat plural i en un estat aconfessional, els ajuntaments, que són les administracions més pròximes al ciutadà, han d'assumir, a petició dels interessats, donar el convenient tractament als diferents ritus que marquen el pas de la vida a través de les cerimònies civils».

La citada normativa regula, d'una banda, l'ús de les dependències municipals per a celebrar aquestes cerimònies, però també el protocol i la documentació que s'haurà d'aportar en cadascuna. La cerimònia d'acollida, que servirà per a donar la benvinguda als nous ciutadans, se celebrarà sempre a petició dels seus pares o tutors legals. Aquest acte atorgarà al nadó el reconeixement de les garanties previstes en la Declaració Universal dels Drets dels Infants i en la Declaració Universal dels Drets Humans. Abans de la cloenda de la cerimònia, els pares signaran l'Acta de Benvinguda i acollida del nou ciutadà amb plenitud de drets.

D'altra banda, l'acte de comiat civil servirà perquè la comunitat puga dir adéu al finat abans del soterrar. La cerimònia podrà tindre lloc a la casa de la família, al tanatori o al cementiri, a porta oberta o tancada, i hi estarà present l'alcalde o el regidor que delegue. L'acte se celebrarà a petició dels familiars i, com la resta de cerimònies civils regulades, serà compatible amb qualsevol homenatge religiós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.