Societat

Joan Dausà de pregoner i una cinquantena d’actes a la festa major de l’Escala

La programació començarà divendres i s’allargarà fins al 3 de setembre

Un parc d’aventura i la guarnició d’espais municipals, entre les novetats del 2019

El popular cantant Joan Dausà, que passa part de les seves vacances a l’Escala i ha actuat diverses vegades al municipi, serà el pregoner de la festa major, aquest divendres. Una cinquantena d’actes constitueixen la programació d’aquest any que s’allargarà fins al dimarts 3 de setembre.

Els actes previs van començar el cap de cap de setmana passat amb una trobada gegantera (en la qual van participar una desena de colles i molt de públic) i la marxa nocturna de l’anxova, que va atraure més de 500 participants.

Mostra i Cercavila

El tret de sortida institucional, però, serà aquest divendres, amb la inauguració de l’exposició de festa major (Alfolí de la Sal, 20.30 h), que en aquesta ocasió permetrà veure com s’està configurant el projecte de la nova biblioteca i auditori municipal, que està previst que es construeixi en els pròxims anys a l’edifici conegut com Can Masset.

A continuació, la cercavila inaugural –a càrrec de Brass de Gitano Band– sortirà del port d’en Perris fins a la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà el pregó de Dausà. El mateix divendres s’obriran també les Barrakes, amb una programació que aquest any es veu reforçada, amb la incorporació per a aquest primer dia del concert de Lágrimas de Sangre, en col·laboració amb el festival Ítaca. El grup estava previst que actués a l’Escala la primavera passada, però la pluja va fer suspendre el concert. A l’escenari de Barrakes també hi actuaran The Penguins i el Tour (31 d’agost) i l’Orquestra Maribel (1 de setembre).

Nou parc d’aventura

En l’apartat de la programació més lúdica, una de les novetats d’aquest any és un parc d’aventura que es muntarà a la plaça Catalunya, i que tindrà un circuit de miniponts, escalada, paintball i futbolí humà, entre d’altres (3 de setembre). Una altra novetat d’aquest any serà que es guarniran alguns dels espais del municipi amb banderoles amb formes d’anxoves, en una clara al·lusió al logotip que va estrenar l’any passat la comissió de festes de l’Escala. El cartell de la festa major 2019 és obra de la dissenyadora Roser Bona. El de les Barrakes, de Júlia Parella i Georgina Trill.

LA DATA

30/08/19
Joan Dausà
serà el pregoner d’inici de festa major aquest divendres, a les 20.30 h, a la plaça de l’Ajuntament.

LA FRASE

Estrenem el Punt Lila; cal gaudir de la festa i fer-ho amb el màxim respecte vers els altres.
Marc Frigola
regidor de Joventut

Un Punt Lila a Barrakes

Una de les novetats d’aquest any és que la zona de Barrakes disposarà d’un Punt Lila. Serà l’estrena al municipi del servei comarcal de prevenció de les violències en l’àmbit de l’oci nocturn, al qual s’ha integrat l’Escala entre altres municipis de l’Alt Empordà. Impulsat pel Consell Comarcal, l’objectiu del Punt Lila és oferir un lloc segur amb uns referents clars per als joves, professionals qualificats que puguin donar informació de qualitat i intervenir en cas d’agressió. El regidor de Joventut, Marc Frigola, remarca que cal gaudir de la festa i fer-ho amb el màxim respecte vers els altres. “Iniciatives com aquesta ens ajuden no només a tenir eines d’actuació en cas que es produeixi alguna agressió, sinó també a fer una tasca d’informació, sensibilització i prevenció”, afegeix el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.