Societat

Protesta a distància contra els correbous de Vidreres

Una quarantena de persones van respondre a la convocatòria

És l’últim correbous de la demarcació

“Som pocs, però tornarem i cada any serem més, fins que es posi fi al correbou de Vidreres com vam posar fi als de Roses i Torroella de Montgrí”, diu Natàlia Ricart, presidenta de l’Associació Girona Animalista.

Una quarantena de persones van respondre ahir a la convocatòria de l’entitat per manifestar el seu rebuig als espectacles amb animals que se celebren aquest cap de setmana. Era la primera vegada que els animalistes es manifestaven oficialment a Vidreres, i ho van fer al centre del poble, prou lluny de la plaça de toros perquè no es produïssin incidents, mentre a la mateixa hora s’iniciava el correbous.

Amb pancartes en què es podia llegir “prou correbous” o “la teva diversió, el seu sofriment”, els concentrats van insistir en dues denúncies: d’una banda el patiment que segons ells reben els animals en aquestes festes que volen abolir i també “la manca de llibertat d’expressió” que veuen a Vidreres perquè no s’ha obert el debat ni s’ha consultat la població sobre la continuïtat d’aquests actes, fins al punt –va dir la portaveu de l’entitat– que “hi ha veïns que tenen por de manifestar-se i comerciants als quals es fa boicot”. Una de les properes accions que planteja l’associació és una recollida de firmes per reclamar la fi del correbous.

A la mateixa hora unes mil tres-centes persones omplien la plaça de bous on una cinquantena de joves s’atrevien a córrer davant de les vaques, enguany procedents de la ramaderia Hermanos Barberán, de Castelló de la Plana. “No hi veiem mal tracte als animals, ho vigilem molt, tenim el suport de l’Ajuntament i el correbou dona molta vida al poble”, comentava un representant de l’organització, segons el qual la quantitat de públic era l’habitual. Avui diumenge els actes taurins de l’últim correbous en actiu de les comarques de Girona es tanquen amb un encierro pels carrers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc

L’Ajuntament reobre l’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa

girona
societat

165 municipis comptaran amb oficines bancàries mòbils al setembre

girona