El govern valencià no retrà homenatge als deportats de Mauthausen tot i que el PP ho va sol·licitar a les Corts

La Generalitat no s'ha posat en contacte amb l'Amical de Mauthausen —ni amb la direcció estatal, ni amb la delegació al País Valencià— per a confirmar o desmentir la intenció d'acudir a l'acte internacional que se celebrarà el pròxim diumenge al camp d'extermini, tot coincidint amb el 65 aniversari (5 de maig de 1945).

En 2009, les Corts van sol·licitar en una moció aprovada per unanimitat a l'executiu que se sumara a la commemoració amb l'enviament d'algun representant oficial que acompanyara l'expedició valenciana. La petició incloïa la col·locació d'una placa en el camp i l'organització d'un homenatge —ja al País Valencià— dels dos supervivents valencians de la tragèdia, Luis Estañ i Paco Aura.

Fonts de l'Amical han confirmat que encara que la Generalitat tractara de posar-se en contacte amb l'entitat d'ací al diumenge per participar-hi, la programació està tancada i resultaria molt difícil modificar-la.

Enguany hi acudirà la vicepresidenta del govern espanyol, Teresa Fernández de la Vega, el conseller d'Interior, Joan Saura, i l'alcalde de l'Eliana, Josep Maria Àngel, entre altres.

Sobre l'homenatge a Estañ i Aura, l'Amical tampoc té cap notícia directa ni oficial de la Generalitat.

La moció de les Corts que implicava al govern de Camps a involucrar-se en la memòria de Mauthausen va ser promoguda pel diputat socialista, Joan Ignasi Pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.