Creix prop d'un 66% el nombre de voluntaris que col·laboren en l'organització de la Half Challenge

En aquesta edició es donarà un euro de cada inscripció a la Fundació Catalana d'ELA

Segons dades de l'organització, l'any passat hi van prendre part gairebé 300 voluntaris, cosa que suposa un increment de dues terceres parts respecte a l'edició anterior de la Half Challenge. «L'any passat hi havia molta gent de Protecció Civil que tallava carreteres, però aquest any hem aconseguit organitzar un equip de voluntariat que treballarà juntament amb les ADF», va destacar Pérez, representant de Tritlon Spain SL, la nova empresa gestora de la cursa. Aquestes declaracions, les va fer en un acte celebrat ahir al Centre d'Acollida Turística (CAT) de Teià, on es va presentar el vessant més social dels dos triatlons que enguany tornaran a tenir lloc al Maresme: la Half Challenge, que es disputarà el 16 de maig, i la Challenge, prevista pel 3 d'octubre.

Els membres de l'organització treballen ara repartint i coordinant totes aquestes feines entre voluntaris. Algunes ja estan definides, segons Pérez. «Un grup d'un casal d'avis ens ajudarà a repartir els dorsals els dies abans de la cursa», explica. La majoria de voluntaris provenen d'entitats esportives locals, però també n'hi ha d'altres com ara un grup de l'Obra Social «la Caixa». Tot i això, encara busquen més persones disposades a participar-hi, sobretot de cara a la Challenge de l'octubre, quan la competició arribarà fins al terme del Masnou. Segons el director de la cursa, la vinculació de la població en aquest esdeveniment, que aquest any es fa per segon any a la comarca, fa créixer la qualitat i el prestigi de la prova a escala internacional. Enguany, uns 1.139 triatletes de 32 països prendran la sortida de la cursa, que consta d'1,9 quilòmetres nedant, 90 en bicicleta i 21 a peu.

Consciència social

D'altra banda, ahir també es va anunciar que, per cada atleta inscrit en la cursa, l'organització donarà un euro a la Fundació Catalana d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), que té la seu a Calella. El seu president, Enric Maria Valls, va agrair aquest gest i va destacar que, pel fet de ser una malaltia minoritària, costa captar l'atenció de les grans institucions, tant públiques com privades. L'ELA és una malaltia neuromuscular i degenerativa que registra una esperança de vida de dos a cinc anys. Actualment a Catalunya, hi ha diagnosticades unes 400 persones amb aquesta patologia. En els darrers mesos, la fundació està treballant per aconseguir una major visibilitat de la malaltia i poder així rebre més ajudes. Entre aquestes destaca el suport donat pel FC Barcelona al febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.