Estudiants de l'Eliana viatgen a Mauthausen per commemorar el 65 aniversari de l'alliberament del camp

Cinc alumnes i un professor de l'IES de l'Eliana es troben en la localitat de Mauthausen per commemorar el 65 aniversari de l'alliberament del camp de concentració, dins dels actes programats per l'associació espanyola Amical de Mauthausen. L'institut de l'Eliana és, junt amb l'IES Els Ports de Morella, l'únic centre educatiu del País Valencià que participa en l'homenatge als republicans espanyols que van morir a Mauthausen, entre els quals es trobava el veí de la localitat Joan Coll Valero.

Els alumnes seleccionats en representació de l'IES de l'Eliana han preparat la seua visita a Mauthausen amb nombrosos treballs de documentació sobre el camp de concentració, que han inclòs xarrades, lectures de textos i visionat de documentals. Els joves han participat durant el matí de dissabte en la localitat d'Ebensee en l'acte homenatge al memorial espanyol amb una actuació que ha combinat poesia, música i dansa.

L'alcalde de l'Eliana, Josep María Ángel, també ha viatjat a la localitat austríaca per tal d'acompanyar a la delegació del municipi i participar en l'acte programat pel comitè Internacional de Mauthausen que té lloc diumenge 9 de maig, i al què assiteixen, entre d'altres, la Vicepresidenta Primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega i la Presidenta d'Amical, Rosa Toran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.