societat
Els millors cuiners es troben al GastroEbre d’enguany, a Gandesa
El celler de la Cooperativa de Gandesa serà l’escenari de les jornades professionals de cuina i gastronomia GastroEbre, que tindran lloc dilluns i dimarts amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre, especialment l’oli de les DOP Oli Terra Alta i Oli Baix Ebre-Montsià, l’arròs de la DOP del Delta de l’Ebre i els vins de la Terra Alta. La GastroEbre, que enguany arriba a la segona edició, oferirà set sessions de cuina en directe protagonitzades per dotze cuiners del territori i de la resta de Catalunya que apleguen deu estrelles Michelin. A més, també hi haurà sessions dedicades al servei als sommeliers i a la pastisseria i una taula rodona sobre l’oli. Entre els professionals de la cuina, els assistents hi podran trobar Josep Roca, del Celler de Can Roca, que farà la sessió magistral sobre Creativitat, natura líquida i la cuina del vi, el pastisser Christian Escribà i els professionals del restaurant Miramar de Llança. Les jornades volen ser un punt de trobada entre professionals per estimular la innovació, compartir el coneixement dels productors, elaboradors i cuiners i promocionar i difondre la cultura alimentària de les Terres de l’Ebre.