Un home que demanava feina a l'ajuntament ataca l'alcaldessa de Roses amb un punyal

L'agressió va passar en un bar i la policia local va detenir l'home, que avui serà denunciat per Magda Casamitjana

Els fets van passar quan faltaven pocs minuts per les deu del matí, quan l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana (PSC), va baixar a esmorzar com fa cada dia al bar Caiman, que és just al costat de l'ajuntament. Casamitjana es va asseure en una taula acompanyada del regidor de Serveis Territorials, Paco Martínez; la regidora de Serveis Socials, Francisca Martín, i el director del Museu de la Tècnica de Figueres, Juan Jesús Aznar.

Segons les cambreres del bar, que van presenciar l'agressió, l'home estava esmorzant a la barra i es va aixecar per dirigir-se directament a la taula on era Casamitjana, la va agafar pels cabells i li va posar un ganivet al coll. La regidora Francisca Martín explica que l'agressor primer va llançar uns papers sobre la taula i després va agredir l'alcaldessa. «Era un ganivet de fulla molt ampla, de gairebé nou centímetres d'amplada. Tenia una forma un mica rara.» La regidora també va dir que quan els acompanyants van veure que portava un ganivet, es van tirar damunt l'agressor per reduir-lo. «Quan li ha posat el ganivet al coll li ha dit que la mataria, i llavors ha estat quan hem reaccionat», va relatar.

L'agressor, Jaume Sastre, feia prop d'un mes que protestava davant de l'ajuntament per demanar feina a l'alcaldessa. L'home havia estat acomiadat de la fundació FADIR, que feia feines per a l'Ajuntament, i ara demanava un lloc de guarda de seguretat a la Ciutadella que, segons Sastre, Casamitjana li hauria promès. Ella ho nega.

Ja l'havia denunciat

L'alcaldessa de Roses va explicar després dels fets: «He passat, em sembla, el pitjor dia de la meva vida, i en un moment determinat m'he sentit molt fràgil davant d'una situació totalment fortuïta.» Casamitjana hi va afegir: «Sóc l'alcaldessa de Roses, em sento molt orgullosa de ser-ho, em sento molt segura al meu municipi, i desgraciadament ha estat un fet fortuït d'una persona que ja fa un quant temps que vol expressar el seu sentiment de frustració davant d'una situació complicada, i suposo que amb algun problema mental, perquè si no, no entenc aquest tipus d'agressió.»

L'alcaldessa també va dir que avui té previst fer una denúncia formal contra aquesta persona i va recordar que ja l'havia denunciat per amenaces. A més, Casamitjana va assegurar que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular en el cas, tot i que haurà de ser una junta de govern local que ho decideixi, previsiblement divendres.

Mostres de suport i condemnes dels fets

L'alcaldessa de Roses va rebre ahir el suport de diversos regidors de l'Ajuntament, tant de l'equip de govern com de l'oposició, en la seva compareixença pública a la sala de plens de l'ajuntament rosinc per explicar els fets. També hi van assistir un grup de treballadors municipals per donar suport a Magda Casamitjana. L'alcaldessa també va explicar que ha rebut moltes mostres de suport i que després dels fets li havien telefonat diversos consellers i el president de la Generalitat, José Montilla, per interessar-se per la seva salut. Casamitjana també va rebre moltes mostres de suport a través del seu perfil a la xarxa social Facebook. A més, van condemnar els fets la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la federació del PSC de les comarques gironines, que va mostrar el seu suport a Casamitjana, membre d'aquesta formació política. En una nota, els socialistes asseguraven que «res pot justificar un acte de pressió violenta dirigit a un representant públic escollit democràticament pels ciutadans».

Sastre serà jutjat per calúmnies al conegut metge Ghassan

tura soler

El que fa dues dècades era popular empresari funerari i auxiliador judicial, Jaume Sastre, té mala peça al teler ara amb l'administració de justícia. El proper 3 de juny haurà de seure al banc dels acusats del jutjat penal número 2 de Figueres per respondre a les acusacions de calúmnies que li formula el fiscal i la de calúmnies i injúries que li formula Ghassan Abou Assali Al Katib, un conegut metge de Roses, que també és president de la fundació Fadir (Fundació d'Ajuda al Disminuït de Roses).

Els fets pels quals Sastre anirà a judici, un judici en el qual Magda Casamitjana està citada a declarar com a testimoni, es remunten al mes d'agost del 2008 quan, ressentit perquè se l'havia acomiadat de la fundació, va començar a penjar pels carrers de Roses pasquins i fragments de cartes adreçats al doctor Ghassan en els quals atribuïa al president de Fadir «comportaments delictius, com ara haver-lo amenaçat i haver fet falsedats en les actes de la fundació». A més a més, segons destaquen el fiscal i també l'acusació particular que exerceix el lletrat Jordi Corominas, Sastre va publicar una d'aquestes cartes calumnioses a la pàgina web www.rosesdigital.com, amb la finalitat que tingués més difusió. El fiscal remarca que aquestes difusions no queden de cap manera emparades pel dret a la llibertat d'expressió i demana que Sastre sigui condemnat a pagar una multa de 6.480 euros per un delicte continuat de calúmnies greus fetes amb publicitat. Corominas demana una multa de 5.040 euros per les calúmnies (atribució falsa d'un delicte) i 4.320 euros per a les injúries (insults). Sastre tenia categoria laboral de xofer a Fadir però assumia tasques directives i aquesta extralimitació de les seves funcions va ser el motiu del seu acomiadament, que el jutjat de Figueres, però, va decretar improcedent el novembre del 2008, en considerar que si bé Sastre s'excedia, la fundació ho permetia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Veïns del centre de Mataró denuncien l’ocupació “insostenible” d’un bloc de pisos

Mataró

L’altra batalla de Navas

Barcelona

La importància d’estudiar un Executive MBA

SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Calella
Girona

La protesta veïnal pel parc Vilamitjana arriba fins a les portes de l’ajuntament

Girona
societat

El 40% dels pisos de Barcelona anunciats a portals immobiliaris són per a lloguer de temporada, segons l’OHB

Barcelona
Societat

Territori construirà una cinquantena de pisos de lloguer assequible a Tàrrega

Barcelona
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona