Diego Gómez (EV): «La política lingüística d'Educació és d'extermini»

El president d'Escola Valenciana destaca en la Trobada de València el paper assumit per l'entitat davant l'«abandó» del Consell

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, va manifestar ahir, en la Trobada celebrada a València, que «des de la Conselleria d'Educació s'està fent una política lingüística d'extermini de la llengua pròpia». En aquest sentit, va recalcar que un tema com la llengua hauria de dependre de Presidència o tindre una conselleria pròpia, en comptes de relegar la política lingüística a un departament «ben amagat» de la Conselleria d'Educació «per no alçar ni pols ni remolí», i va assegurar que això «és una mostra ben visible de l'aposta de paralització de qualsevol projecte que potencie el valencià per part del govern del PP autonòmic».

Gómez va recriminar al Consell la denegació sistemàtica d'obertura de noves línies en valencià aprovades pels consells escolars dels centres per al curs que ve, i va recalcar que Escola Valenciana assumeix cada volta més «funcions que abandona la Conselleria d'Educació». Segons Gómez, Escola Valenciana visualitza amb les trobades un dret lingüístic que l'administració educativa pretén paralitzar, com és la suficiència d'oferta d'ensenyament pel valencià per a totes les persones que ho sol·liciten cada any».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.