Llavaneres vol que l'advocacia de l'Estat digui si pot usar el padró per denunciar immigrats «sense papers»

La delegació respon que l'informe jurídic d'un acord de ple l'ha de fer l'Ajuntament

Després d'aprovar per ple que l'Ajuntament de Llavaneres denunciarà els immigrats en situació irregular que hi hagi empadronats al municipi, ara l'alcalde vol saber què en pensa l'advocacia de l'Estat. Tot i això, assegura que ni es desdiu ni fa marxa enrere de res i que únicament vol aclarir-ho abans de posar-ho en marxa. Graupera recorda que l'objectiu de la moció és fer «un toc d'atenció» a l'Estat perquè faci els deures en matèria d'immigració i que «apliqui la llei d'estrangeria». Per això s'ha adreçat per escrit al delegat de l'Estat a Catalunya, Joan Rangel, per demanar-li aquest dictamen i saber si la mesura «s'ajusta a l'ordenament jurídic vigent».

La resposta de la delegació del govern estatal ha estat clara. La competència per elaborar un informe sobre un acord de ple és del mateix Ajuntament, i en aquest cas és el secretari municipal qui hauria d'informar jurídicament sobre la legalitat de qualsevol proposta que es pretengui sotmetre a votació. En qualsevol cas, Bernat Graupera insisteix a dir que «de moment» la proposta de delatar els immigrats irregulars no s'està aplicant. El batlle també va assegurar que al municipi, amb poc més del 10% de població estrangera censada, «no hi ha problemes de convivència».

La inoperància de l'Estat

Qui també s'ha afegit a la polèmica sobre la immigració ha estat el col·lectiu local de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), la branca jove de CDC, que tot i admetre que la competència sobre el control dels nouvinguts és de l'Estat, asseguren que «si s'ha arribat a la situació actual és per culpa de la constant deixadesa i inoperància del govern de l'Estat».

La JNC manifesta que la primera funció dels ajuntaments és crear unes societats cohesionades, però lamenta que sigui aquesta administració local la que s'hagi d'ocupar de «la gestió de les problemàtiques derivades del fenomen de la immigració» sense tenir els recursos suficients per fer-hi front.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.