Trofeu d'Albera Viva per a Jacques Centeilles

El trofeu Albera Viva 2010, que cada any homenatja una persona per la seva tasca a favor del massís de l'Albera, enguany ha estat atribuït a Jacques Centeilles. L'entrega del premi es va fer en l'acte de cloenda de les Diades de l'Albera Viva, que van tenir lloc el 7 al 16 de maig. Els actes d'aquesta edició 2010 van començar al Voló amb la conferència Prevenció transfronterera dels incendis a l'Albera, amb la participació de Philippe Assens i Serge Peyre, del Consell General dels Pirineus Orientals, i Xavier Clopés Alemany, Pere Frigola i Nuri Nadal, dels serveis de la Generalitat de Catalunya.

A continuació, els municipis d'Argelers i Sureda es van encarregar d'organitzar una excursió comentada als paratges d'Ultrera, del forn solar, i de l'ermita de Nostra Senyora del Castell. Hi participaven també l'associació dels amics de l'Albera i Cap de Creus, i l'associació d'excursionisme de La Roca.

A Vilallonga dels Monts una vetllada de teatre va oferir l'obra Una nit a l'Albera de la companyia dels Traginers de l'Albera.

També a Vilallonga dels Monts, els participants van compartir un dinar campestre a l'espai del Romeguer, per l'acte de cloenda i l'entrega del trofeu. La diada va acabar amb una ballada de sardanes.

Albera Viva és una associació amb vocació transfronterera que es dedica a fer conèixer, estudiar, mantenir i defensar el patrimoni natural i cultural de l'Albera, muntanya que constitueix el vessant mediterrani dels Pirineus. L'associació presidida per Jacqueline Payrot és integrada per municipis de cada costat de la frontera, uns dotze municipis del sud i una quinzena del nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró