La federació ciutadana de Torrent entrega el guardó de l'any 2010 a Pedro Cavadas

L'Ajuntament aprofita la sinèrgia per a lliurar-li un taló simbòlic i intentar eclipsar el protagonisme de la FAC

El premi ciutadà que aotrga la federació d'Associacions Ciutadanes de Torrent i Comarca, conte un prestigi important, aconseguit a base de 20 anys de continuïtat i d'haver estar concedit sempre, a institucions, grups i entitats que s'han destacat per la seua tasca cívica i ciutadana.

En aquesta ocasió, el col·lectiu associatiu que s'aixopluga sota aquesta federació voluntària, ha decidit atorgar i reconèixer en la persona del doctor Pedro Cavadas, la tasca que desenvolupa la fundació que porta el seu nom en territori africà.

Aquest prestigiós metge, ú dels especialistes mundials en cirurgia reconstructiva, ha recollit personalment el guardó lliurat pel president de la FAC, Vicente Laencina a l'Auditori de la ciutat i davant dels representants del moviment ciutadà d'aquesta localitat de l'Horta.

El doctor Cavadas ha agraït el guardó i ha reconegut, d'avant l'auditori que aquest és un dels pocs guardons que més l'havien emocionat rebre'l degut a l'estima demostrada. Al seu esperat parlament, defensà el plaer de regalar alguna cosa sense esperar res a canvi i és això el que mou la fundació que gestiona juntament amb la seua germana Elvira.

L'acte va estar aprofitat per l'Ajuntament del PP per tal de lliurar-li un taló per valor de 2.000 euros adreçat a la Fundació Pedro Cavadas, actitud aquesta que ha estat valorat pel moviment associatiu organitzat com a «un pegat a l'acte que no calia».

Una foto de 2000 euros

PERE ROSSELL

Bé que es comenta als carrers del poble, que a l'alcaldessa de la vila més gran de l'Horta, li encanta sortir a la foto. Ara, quan la Federació d'Associacions Ciutadanes premia un personatge de prestigi internacional i amb gran fons humà, la jove alcaldessa torrentina lliura un xec gegant en la forma però més que discret, ridícul, en el fons —tan sols 2.000 euros— a la Fundació Cavadas, amb l'únic propòsit d'eixir a la foto, tal i com s'ha pogut comprovar a l'acte de lliurament del guardó ciutadà. Però el més greu de tot açò no és la ridícula quantitat lliurada, que tan sols aprofitarà per adquirir unes quantes gasses, sinó que, aquesta petita quantitat, ha estat distreta de la partida que la municipalitat torrentina adreça al tercer món en concepte del 0,7% del pressupost. Resulta ben gratificant fer-se fotos amb els diners d'altri i, més encara, quan se substrauen de la partida de la solidaritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.