Societat

La Sagrada Família va rebre 4,5 milions de turistes

El temple de Gaudí lidera el rànquing de monuments més visitats de Barcelona

El segueix el Park Güell, amb 3.136.973 visitants, i la catedral, que van visitar 2,5 milions de persones

El patrimoni religiós és un dels puntals del turisme a Catalunya, especialment a Barcelona. A la capital catalana i segons dades de l’Arquebisbat, un de cada tres turistes que visiten els monuments i llocs d’interès de la ciutat opten pel patrimoni eclesiàstic, amb més de 8 milions de visites anuals d’un total de 25,7 milions. La Sagrada Família, amb 4.661.770 visitants, i la catedral, amb 2,5 milions, són el primer i el tercer monument més visitats de Barcelona. En el número dos hi ha el Park Güell, amb 3.136.973 de turistes, i en quart lloc, i darrere de la catedral, el Museu del Barça, amb 1.730.335 visitant. L’Observatori de Turisme de Barcelona ha donat, aquest gener, les dades totals de monuments més visitats de la ciutat corresponents al 2018, en què també figuren en els primers llocs més visitats el Born Centre Cultural, la Casa Batlló i La Pedrera, el CosmoCaixa, el Museu Picasso i el Palau Robert.

Les darreres dades oficials de l’Observatori del Turisme de Barcelona no comptabilitzen encara els 2,5 milions de visitants de la catedral ja que, per un error històric, aquest monument no està inclòs en l’estadística municipal, “una anomalia que ja es corregirà en els propers estudis”, assegura Josep Maria Turull, director del Secretariat de Turisme, Peregrinacions i Santuaris de l’Arquebisbat de Barcelona.

Els altres monuments eclesiàstics més visitats són Santa Maria del Mar (500.000 turistes), l’església del Pi (200.000 turistes) i el santuari del Tibidabo (200.000 turistes). Comencen a ser espais turístics, tot i que encara amb menys visitants, la basílica dels Sants Just i Pastor i la parròquia de la Mare de Déu de Betlem, al mig de la Rambla.

“Aquest Nadal, vam crear Ànima Medieval, un paquet per poder visitar dues joies del gòtic, la catedral i Santa Maria del Mar, i una del romànic, Sant Pau del Camp, i, la valoració és positiva, tot i que encara és una ruta molt nova i cal temps”, explica Turull. Avança que, aquest any, està previst que, dintre del projecte Catalonia Sacra, s’impulsi el projecte Barcino Sacra per posar a l’abast del públic patrimoni eclesiàstic de la ciutat poc conegut. “Més que per als turistes, és perquè descobreixi el nostre patrimoni la gent de casa, que sovint és la que visita menys les coses de la seva ciutat”, diu Turull, i recorda que a Sant Pacià hi ha un mosaic de Gaudí i que a la parròquia de Sant Joan de Gràcia hi ha una cripta de Francesc Berenguer, deixeble de Gaudí. Turull recorda que “oferir als fidels i als visitants aquest patrimoni comporta un gran esforç econòmic que, en gran part, és possible gràcies a les aportacions dels mateixos turistes, que ajuden així a la seva sostenibilitat”.

LA XIFRA

1,7
milions
de turistes van visitar el Museu del Barça. Per davant seu, hi va haver la catedral.

Els coreans, a Montserrat

Si anem fora de Barcelona, el monestir de Montserrat es pot dir que va ser un dels llocs més visitats de tot el país, ja que l’any passat (aquí sí que parlem de dades del 2019) va batre el rècord absolut de visitants, amb 2,7 milions de turistes, segons confirma la direcció general de Turisme. El que han observat a Montserrat és, segons assegura el portaveu de l’abadia benedictina, Bernat Juliol, “un increment molt visible dels turistes coreans”. A Corea “s’està vivint un auge del catolicisme i això ho notem amb els turistes d’aquell país, que no només venen a fer turisme, sinó que venen amb un sentiment religiós al darrere”. Montserrat és un dels llocs que visiten més els turistes estrangers. Fa uns anys, va haver-hi una allau de russos que, avui, ja no són el primer mercat emissor. La majoria accedeixen al monestir per carretera, amb autocar o cotxe privat, però creix l’ús del cremallera i l’aeri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona