Societat

SALLENT (Bages)

Enramades

Carrers entapissats

Per Corpus torna la festa més emblemàtica a Sallent, que omple els seus carrers de boixos, serrells i manualitats. Les enramades, una tradició molt arrelada a la localitat del Bages, es remunta a 600 anys enrere, quan els carrers es guarnien al pas de la processó del Corpus. Declarada Festa d'Interès Turístic i Festa Tradicional d'Interès Nacional, és premi nacional de cultura a la millor iniciativa artística popular.

Durant aquests dies, el visitant pot passejar pels carrers enramats i trobar-hi música, ball, cercaviles, sardanes, ballades de gegants i nans... Ahir dijous, després de la missa, el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, inaugurava els carrers entapissats de flors. Cada carrer té un tema de fons sobre el qual versa tota la seva decoració, que els veïns comencen a preparar mesos abans i es plasma la nit del dimecres al dijous de Corpus. Les Enramades de Sallent no tenen caràcter competitiu i la imaginació de qui participa en la construcció de les decoracions no serveix per guanyar premis, sinó per sorprendre els seus veïns i visitants amb les propostes més atrevides i arriscades.

El cap de setmana, Sallent serà el marc dels actes més tradicionals, sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell (dissabte) i amb la Ciutat de Súria (diumenge), la XII Trobada de Puntaires, ballada de gegants i nans, havaneres, a càrrec del grup Barcanova, i la tradicional serenata d'embotits amb la coral Nova Harmonia. La festa clourà dilluns amb les tradicionals balladetes amb els gegantons i grallers de Sallent i el sopar d'enramadors al carrer.

Fins al 7 de juny. Als carrers de Sallent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.