Societat

El ple de l'Ajuntament d'Alzira dóna suport unànime al malalt de fibromiàlgia d'Alzira que va estar en vaga

El ple de l'Ajuntament d'Alzira ha aprovat una moció per unanimitat, a proposta del Bloc, en què es dóna suport a la lluita de Juan Vilas, un veí de la localitat malalt de fibromiàlgia i afectat per la síndrome de fatiga crònica, que reclama la declaració d'invalidesa permanent. Vilas va estar més d'un mes en vaga de fam entre els passats desembre i gener.

L'escrit recorda que les malalties que pateix aquest veí «estan reconegudes» pel Ministeri de Sanitat i que, a pesar d'això, no donen dret a la incapacitat permanent.

La moció insisteix a modificar la redacció d'un article (el 222) de la Llei General de la Seguretat Social, pel qual la prestació per incapacitat temporal és anul·lada per la de desocupació.

Segons ha denunciat el regidor del Bloc, Carles Aranda, «Juan és un dels exemples de malalts que es veuen obligats a treballar amb dolor o es veuen conduïts a la depressió provocada per la mateixa malaltia i per la situació legal de la seua malaltia».

El reconeixement de l'Ajuntament s'estén a tot el col·lectiu. A la Ribera Alta hi ha entre 2.5000 i 5.000 malalts afectats per fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i síndrome de sensibilització química múltiple, entre un 2 i 4% de la població.

Vilas, per la seua part, ha agraït a tots els grups el seu suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.