Societat

Marató vilafranquina amb rècord inclòs

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el tres de nou a Cornellà i a la Selva en una sola jornada

«Avui hem fet el nostre propi viatge a la Xina», bromejava el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, que comparava la jornada maratoniana d'ahir amb el rodatge que el viatge a Xangai va suposar per a la Colla Vella. De fet, no n'hi havia per menys. Els Castellers de Vilafranca anaven preparats a Cornellà i a la Selva per guanyar per golejada.

A Cornellà, però, el resultat va ser més ajustat. Després de completar el tres de nou, els verds van afrontar el quatre de nou. No del tot ben quadrat, el castell semblava factible, fins que un problema a terços, just abans de l'aleta, el va condemnar a la llenya. Amb la torre de vuit, es van refer de la caiguda, i tot seguit van completar el primer quatre de vuit amb l'agulla de la temporada. Amb un pilar treballat de sis, tancaven el primer capítol del dia.

Els Minyons de Terrassa també van fer-hi un gran paper, completant un bon dos de vuit i un lleuger tres de nou, més tranquil que el de la setmana passada. A més, i malgrat que la pluja els volia fer la guitza, van estrenar un cinc de vuit rejovenit que van completar de manera plàcida a l'interior de l'església.

La Selva, de nou

A la tarda, el acarament amb la Colla Vella no va obligar els Castellers de Vilafranca a forçar motors. Els vallencs van tenir en el dos de vuit folrat el seu millor castell, que van acompanyar del quatre i el tres de vuit. Xavi Pena, el cap de colla, va explicar que seguien el programa previst sense voler entrar en cap mena de batalla.

Tot i que amb un peu just, els del Penedès van completar amb més comoditat que al matí el primer tres de nou que veia aquesta població del Baix Camp. També va millorar l'execució del quatre de vuit amb l'agulla i el pilar de sis. El cap de colla, David Miret, havia manifestat al matí les ganes de tornar-hi amb el quatre de nou, però no li va fer falta: «M'esperava més de la Vella, i no ha calgut forçar la màquina».

Desencís blau marí

A Mataró, els Capgrossos volien celebrar l'aniversari amb una actuació de gala, però el programa es va tòrçer a la primera ronda. L'estrena del cinc de vuit no va sortir com estava prevista: la posició dels dos pilars que, als pisos superiors s'arribaven a tocar amb la rengla, va impossibilitar la descarregada de la catedral. Amb algun casteller tocat, els Capgrossos van aparcar el seu gran objectiu, el tres de nou.

Van sortir més contents els Castellers de Sants, que s'anotaven el primer dos de vuit, tot i que van haver de treballar per completar-lo. Els Castellers de Barcelona finalment van aparcar el tres de vuit, però van descarregar amb solvència el quatre de vuit i el dos de set.

També hi va haver castells de vuit a Valls, on la Joves de Valls i la Jove de Tarragona van continuar amb el ritme tranquil amb què han començat la temporada i també al Vendrell, on els Castellers de Lleida van completar el quatre però van tenir molts problemes amb el tres.

ELS RESULTATS

Cornellà de Llobregat
C. de Vilafranca: 3/9f, 4/9f (i), 2/8f, 4/8p, p/6
Minyons de Terrassa: 2/8f, 3/9f, 5/8, 3 p/5
Castellers de Cornellà: 3/7, 4/7p, 4/7, p/5
Mataró
Capgrossos de Mataró: 5/8 (c), 2/8f, 3/8, p/5
Castellers de Sants: 4/8, 2/8f, 3/8, v/5
C. de Barcelona: 4/8, 2/7, 5/7, v/5
Valls
C. Joves Xiquets de Valls: 4/8, 3/8, 2/7, p/5
C. Jove Xiquets de Tarragona: 3/8, 4/8, 2/7
Colla Jove de Sitges: 3/7, 4/7, 2/6, p/5
La Selva del Camp
C. de Vilafranca: 4/8p, 3/9f, 2/8f, p/6
C. Vella dels Xiquets de Valls: 2/8f, 4/8, 3/8, 3 p/5
El Vendrell
Nens del Vendrell: 3/7p, 4/7p, 5/7 (id), 4/7, p/5
Castellers de Lleida: 4/8, 3/8 (id), 2/7, 3/8 (id), 5/7, v/5
Xiquets de Tarragona: 5/7, 7/7, 4/7p, p/5
Vic
Sagals d'Osona: 5/7, 4/7p, 2/7 (c), p/5
T. de Manresa: 2/6, 3/7, 4/6p, p/5
Xicots de Vilafranca: 4/7, 4/7p, 3/7, p/5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.