Societat

Botiguers de Montgat volen que es pugui accedir amb cotxe a la riera Sant Jordi

L'Ajuntament, que ha transformat la via per als vianants, rebutja la demanda dels comerciants

Els botiguers de l'entorn de la riera Sant Jordi de Montgat estan en peu de guerra. I és que segons l'Associació de Comerços i Serveis de Montgat, la majoria dels botiguers de la riera estan en contra de la conversió en zona de vianants de la via perquè creuen que aquest fet pot afectar la viabilitat dels seus negocis. Per això han col·locat pancartes a les façanes dels locals comercials en què s'expressa el seu malestar i s'assegura que el govern els ha «enganyat».

Segons el president de l'associació, Marcel Miralles, «és essencial que obrin el carrer Isidre Druño –on hi ha instal·lada una pilona– per tal que els vehicles puguin accedir a la zona comercial de la riera». Miralles ho va defensar assegurant que la majoria de botiguers pateixen per la viabilitat dels seus negocis si no es deixa passar els automòbils. «No tan sols no poden passar els vehicles dels clients potencials sinó que tampoc ho poden fer els cotxes que transporten el gènere als comerços ni els veïns de la zona», va rematar el president. Miralles va afegir-hi que l'Ajuntament «va tirar pel dret» i no va tenir en compte les demandes dels botiguers. A més, el president va recordar que només està permesa l'entrada de vehicles a la zona de 7 a 11 del matí, «cosa que no s'adequa gens a l'horari comercial».

Per la seva banda, l'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), va negar rotundament que el consistori hagués enganyat els botiguers. «Nosaltres els vam dir que estudiaríem l'accés pel carrer Druño i vam considerar que s'havia de garantir la zona per als vianants», va afegir-hi. El que sí que va deixar clar Ràmia és que «la intenció del govern era des del primer moment convertir la riera en zona per a vianants». L'alcalde va esmentar que s'han destinat places de zona blava gratuïtes durant una hora i mitja pels usuaris de la zona comercial de la riera, ubicades a l'avinguda Maresme i a l'N-II, i va afegir que amb decisions com aquesta «des del govern s'ha fet una aposta clara pel comerç». Amb tot, Ràmia es va mostrar obert a negociar amb els interessats la possibilitat de flexibilitzar l'horari d'obertura de la pilona del carrer Druño. «L'ànim del govern es poder compatibilitzar les demandes que es generin», va sentenciar.

La posició d'ERC

ERC, soci del govern municipal amb el PSC i ICV-EUiA, sí que va considerar que «no s'ha donat resposta a les demandes dels botiguers», tal com va afirmar la portaveu d'ERC, Rosa Funtané. Amb tot, tant els republicans com els socialistes van assegurar que el pacte de govern no perilla.

Inauguració amb xiulets

Diumenge està previst fer la inauguració oficial de la nova riera Sant Jordi de Montgat a partir de les dotze del matí. Aquest acte, però, es preveu mogut a causa de l'anunci de protestes per part dels comerciants i alguns veïns de l'entorn. «La intenció és fer una xiulada als responsables municipals», va explicar una de les botigueres de la riera. En aquest àmbit, la regidora de CiU –a l'oposició– Fina Verdera va anunciar que no assistirà a l'acte inaugural per mostrar el seu desacord amb la postura de l'equip de govern respecte a algunes actuacions que s'han dut a terme a la riera. Una de les veus que sí que van veure positiva la transformació de la riera Sant Jordi va ser la del president de l'associació de veïns Les Mallorquines, Albert Muñoz. «Des de l'associació de veïns sempre s'ha buscat el benefici per al vianant i, sens dubte, amb la remodelació de la riera s'hi ha guanyat», va manifestar Muñoz. Tot i això, el president de l'associació veïnal va considerar que «potser s'hauria d'acabar de negociar l'horari d'obertura de la pilona, però realment és una alegria veure com ha acabat la zona».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia