Societat

El Vendrell dóna llum verd a la prohibició del vel integral als equipaments municipals

La proposta del govern de CiU va tenir el suport de tots els grups llevat del PSC, que va abandonar el ple com a protesta

El polèmic text, que reclama també a la Generalitat i el govern estatal que regulin l'ús del vel integral al carrer, va tenir un debat atípic després que els seus principals opositors al Vendrell, el grup municipal del PSC, optessin per marxar de la sala de plens abans no s'iniciés l'exposició del tema. «Això s'ha convertit en un espectacle en contra de la convivència», va denunciar el portaveu socialista, Josep Lluís Pasqual, abans d'abandonar el seu seient. Un cop a fora de l'Ajuntament, el grup del PSC va comparar l'extremisme de PxC (que consideren «soci» del govern de CiU) amb el de l'islamisme radical.

Suport d'ERC

Sense el segon grup en importància al consistori vendrellenc, la moció va tenir un debat més plàcid del que s'esperava i fins i tot va aconseguir un suport poc esperat, el del regidor d'ERC Eladi Llop, tot i que aquest va justificar després que el seu suport es limitava a la voluntat que el tema es pogués tractar al onsell de convivència i civisme, creat el mes de febrer passat, però que de moment no s'ha reunit mai. Malgrat el seu vot afirmatiu, Llop sí que va acusar el govern de fer «electoralisme» i va considerar que «tot l'equip de Benestar Social hauria de dimitir» perquè ha fracassat en la integració de les dones que porten vel integral.

Menys inesperat va ser el suport de PP i PxC, que van rivalitzar dialècticament pel monopoli polític sobre els temes d'immigració. August Armengol, portaveu de PxC, va celebrar la plataformització de la política i va sentenciar que els immigrats «han d'adaptar-se» als costums locals «i no a la inversa». El portaveu del PP, Ricard Jovani, va criticar que el tema no s'hagi presentat directament al consell de convivència i va donar una irònica «benvinguda» a CiU a la política sobre immigració.

CiU, per la seva banda, va acusar el PSC d'haver «defugit un debat que es troba al carrer». El regidor de Convivència i Civisme, Jaume Domingo, va anunciar que al debat sobre la modificació de l'ordenança al consell la prohibició s'acompanyarà també d'altres mesures de tipus social.

la crònica

El càmera i la boda

a.p

La fugida dels regidors del PSC va robar part dels flaixos a qui havia de ser un dels protagonistes del dia, el president de PxC i futur candidat al Parlament, Josep Anglada. El polèmic polític es va situar estratègicament a la primera fila d'una zona de públic absolutament plena, un lloc que li va permetre comportar-se no sabem si com un periodista més o com un fan del líder vendrellenc del seu partit, ja que va gravar al mòbil part del ple i fins i tot es va dedicar a fotografiar-lo mentre feia declaracions als mitjans. El protagonisme d'Anglada, però, no va complaure gaire l'alcalde, Benet Jané, el qual va advertir diverses vegades Armengol perquè no en fes cap referència al ple, tot i que després va declinar comentar la curiositat que un dels guardaespatlles del president de PxC es posés durant tot el ple una gorra al cap. Tot aquest espectacle, però, se'l va perdre un dels regidors de CiU, Raül Buira, que oportunament va ser fora durant el debat i la votació de la moció. Segons va explicar, havia de celebrar un casament.

Encaputxats al Rosselló

e. carrera

En una carta enviada a la ministra de Justícia francesa, Michèle Alliot-Marie, el diputat i batlle del Soler, François Calvet, pregunta què passarà amb la processó de la Sanch de Setmana Santa si s'aprova una llei que prohibeix el burca a l'Estat francès, que serà debatut a l'assemblea francesa a principis de juliol. Tot i que en el projecte de llei es preveu l'excepció de la prohibició per motius festius, artístics o tradicionals, François Calvet considera que això planteja un dubte per als penitents encaputxats del Rosselló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia