Societat

La Part Baixa i el centre de Tarragona, més a prop que mai

Les escales mecàniques del Palau Firal, adjudicades el 2007, per fi ja funcionen

En aquesta ocasió, les previsions s'han complert, ja que al novembre de l'any passat, l'Ajuntament de Tarragona va anunciar que l'obra estaria enllestida a mitjan del 2010 i la inauguració d'ahir ho corrobora. Amb la posada en marxa d'aquestes noves escales –les segones després de les del carrer Vapor, al febrer– la connexió del barri del Port i de tots els carrers de la Part Baixa amb el centre s'incrementa de manera notable i millora molt la mobilitat de bona part dels ciutadans. Els 118 esglaons serviran per salvar un desnivell de 19,6 metres entre el carrer Pau del Protectorat i el Ponç d'Icart, on s'ha elevat la calçada per adaptar-se a l'estructura. En principi, el sentit normal de les escales, que consten de quatre trams, serà de pujada, tot i que també es podrà invertir l'ordre quan al palau firal se celebri algun esdeveniment multitudinari i resulti necessari fer-les servir en el sentit contrari. La llargada de l'escala és d'uns 50 metres i l'amplada, de prop d'un metre. La primera adjudicació de l'obra es va fer el maig de 2007, i a causa de deficiències en el procés, es va tornar a adjudicar a principis del 2009.

Fora barreres

Les persones que van amb cadira de rodes podran utilitzar l'ascensor del pàrquing de la Pedrera gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i la concessionària de l'aparcament, Ballester. Tot i que l'ascensor ja estava obert, a partir de la setmana que ve, les persones que ho reclamin rebran una targeta que ensenyaran als vigilants del pàrquing i que els permetrà superar el desnivell. L'ascensor restarà obert les vint-i-quatre hores del dia tots els dies de la setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.