Societat

Plans per fer una piscina nova a Santa Coloma

L’equip de govern treu a licitació el projecte per construir la instal·lació d’estiu

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha recuperat els plans per construir una piscina descoberta. L’equip de govern, de Junts, ERC i Independents, ha tret a licitació per 72.542,40 euros el projecte de construcció de la instal·lació, que s’ubicaria a la zona esportiva dels Saioners.

L’alcaldessa, Susagna Riera (Junts), admet que volen construir una piscina rectangular perquè les instal·lacions de la Nòria, a tocar del camp de futbol, “són molt velles i s’hi ha de fer una inversió molt gran en manteniment”. A més, l’espai per parar el sol (la platja) és molt limitat, admet. Riera diu que ja n’han parlat amb els responsables del CN Farners i confia que la nova instal·lació pugui ser una realitat abans del 2023, tot i les necessitats sobrevingudes al poble amb la Covid-19.

En la memòria justificativa del projecte, l’Ajuntament detalla que la piscina ocuparia un espai de 4.200 m² d’una parcel·la d’equipaments, entre l’actual piscina coberta, que gestiona una empresa en concessió, i l’avinguda Salvador Espriu. El document revela que l’actual piscina d’estiu té una manca de dutxes adaptades i la sala de màquines és de difícil accés.

Lúdica i esportiva

En l’anterior mandat, ERC i MES van treballar per executar la piscina després d’haver rebutjat un projecte anterior, valorat en més de 700.000 euros i que havia projectat el 2015 l’equip de govern de CiU, el PSC i dos regidors no adscrits. Segons el primer tinent d’alcalde i exbatlle, Joan Martí (ERC), en el projecte anterior, la piscina era circular, “només lúdica” i incloïa terrenys municipals que gestiona la concessionària de la piscina coberta. L’equip de govern planeja una instal·lació que permeti la natació esportiva, activitats aquàtiques com l’aiguagim i el lleure, detalla Martí.

Aquest estiu la piscina d’estiu ha obert amb una capacitat limitada de 100 persones, segons va dir en l’últim ple el regidor d’Esports, Jordi Sitjà (ERC). Des del dimarts 21, hi ha tarifes de mig dia (d’11 del matí a 3 del migdia o de 3 a 7 de la tarda) per evitar les aglomeracions. El dia que hi ha hagut més gent hi havia 63 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia