Societat

Una «suite» de 10 m2 amb vistes al pati

Fèlix Millet i Jordi Montull comparteixen des d'ahir a la matinada una cel·la del mòdul ordinari de la presó Brians 2

Els nous hostes de Brians 2 hi van arribar amb furgó policial dels Mossos cap a la mitjanit de dijous a divendres procedents de la presó Model, on van fer el trànsit fins rebre destinació. A Brians, primer van ser traslladats al mòdul d'ingrés per ser sotmesos a una exploració mèdica i més tard van ser enviats al mòdul ordinari, on se'ls va adjudicar una cel·la per compartir. Es tracta d'un habitacle de deu metres quadrats escassos amb dues lliteres, una taula amb prestatgeria, dues cadires de plàstic i un vàter d'alumini sense porta. Res a veure amb l'opulència amb què estaven acostumats a viure Millet i Montull a les seves respectives residències particulars, torres amb jardí i piscina i equipades amb tots els luxes possibles, la majoria pagats amb diners desviats del Palau.

Fèlix Millet i Jordi Montull se sotmeten des d'ahir a l'estricte règim penitenciari. A les set del matí sona una botzina i els interns tenen vint minuts per dutxar-se, fer el llit i recollir la cel·la. Primer recompte del dia. Vint minuts per esmorzar i tot seguit comencen les activitats a les quals estiguin apuntats. Segon recompte del dia. Entre la una i dos quarts de dues dinen. Continuen les activitats. A les vuit sopen i a les nou tothom torna a la seva cel·la. Abans de tancar les portes, tercer recompte del dia. I a les onze del la nit apaguen tots els llums de la presó fins l'endemà a les set.

Els dos saquejadors confessos del Palau conviuen amb els interns considerats menys conflictius. Ahir, tant Millet com Montull van rebre la visita dels seus advocats i de la seva família. El règim de visites es limita a un cop per setmana.

L'estada de tots dos a la presó pot ser més fugaç del que alguns esperen, ja que la jutgessa que va ordenar el seu ingrés va argumentar la mesura pel risc de manipulació dels testimonis que ja han estat citats pel cas de l'hotel. L'últim testimoni citat haurà de comparèixer davant la jutgessa el divendres 2 de juliol i, per tant, a partir d'aquest dia el supòsit de manipulació de testimonis que ha servit per empresonar-los perd tot el seu efecte i això pot obligar la magistrada a revisar la decisió. No obstant això, els advocats de Millet i Montull, Pablo Molins i Jordi Pina, no esperaran aquest venciment sinó que ja han anunciat que a principi de la setmana que ve presentaran un recurs d'apel·lació a la secció novena de l'Audiència contra l'ordre de presó provisional dictada per la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona que investiga l'operació de l'hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia