Societat

medi ambient

Els bombers tindran una càmera per veure el foc

Arriba l'estiu i el risc d'incendis forestals creix. Per això, el conseller d'Interior, Joan Saura, va destacar ahir a l'aeroport de Sabadell durant la presentació dels mitjans aeris i terrestres de la campanya forestal d'enguany que les “negligències humanes” continuen sent claus en l'inici d'un foc, tot i que han disminuït en els darrers anys. Per això, el titular d'Interior va demanar a la ciutadania que sigui conscient del perill que comporta fer un mal ús del medi natural.

I és que arran del tràgic incendi d'Horta de Sant Joan, l'estiu passat, aquest any la flota de mitjans aeris comptarà amb una novetat. Per primera vegada els bombers tindran una càmera de vídeo des d'on tindran una visió aèria dels incendis en directe als centres de comandament i coordinació instal·lats sobre el terreny. L'aparell, que ha costat al departament 823.000 euros, permetrà captar imatges a 20 quilòmetres de distància i veure els punts que desprenen calor i dibuixar el perímetre d'un foc. I, d'altra banda, a la flota terrestre s'hi han incorporat 64 nous camions que han costat més de 16 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia