Societat

Girona durà el soci privat d’Aigües de Girona als tribunals

Li reclama 10 milions no invertits del 1992 al 2012

D’aquí a poques setmanes es farà un ple per rescindir el contracte

L’Ajuntament de Girona durà Girona SA, el soci privat de l’empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià SA (Agissa), als tribunals per reclamar-li els 10 milions d’euros que no es van invertir a la xarxa entre el 1992 i el 2012. Uns informes de la secretaria de l’Ajuntament de Girona van alertar al novembre d’aquests incompliments i els consistoris de Girona, Salt i Sarrià de Ter van iniciar el procés per resoldre anticipadament el contracte d’Agissa (que, de fet, acaba a finals d’aquest 2020). Després de mesos de tràmits en què Girona SA ha presentat també els seus arguments, aquest estiu la comissió juridicoassessora de la Generalitat va donar la raó als consistoris i va confirmar els incompliments –en concret, s’haurien deixat de fer en aquells 20 anys inversions compromeses per valor de 4,6 milions i reposicions que haurien calgut per valor de 5,4–. Per això, ara la part pública reclamarà danys i perjudicis a Girona SA. Tot i que encara no s’ha fet cap pas concret, la decisió és clara després de l’informe, segons explica el regidor de Sostenibilitat de Girona, Martí Terés, que destaca que la comissió no ha entrat a determinar si la responsabilitat era només de la part privada o de tota la societat mixta (Girona SA té el 80% d’Agissa i els tres consistoris, el 20%) i que serà el jutge qui ho haurà de fer. “En el pitjor dels casos ens tocaria assumir la part proporcional, però confiem que ens donaran la raó”, indica.

La rescissió, aviat

Pel que fa a la rescissió del contracte, Terés explica que després de l’informe de la comissió s’ha de fer aviat. Així, en les pròximes setmanes es farà un ple extraordinari per resoldre el contracte, tot i que per ara s’obligarà la gestora d’Agissa –en mans dels consistoris per decisió judicial– a continuar prestant el servei fins que es constitueixi la nova societat pública, que encara no està a punt. Terés detalla que només falta acabar tres apartats de la memòria de la nova empresa (el reglament del servei, l’estudi de les tarifes i la subrogació del personal), però no s’atreveix a dir si es podrà crear a finals d’octubre, al novembre o al final del termini, en el canvi d’any. Sí que avança que, per pal·liar les mancances acumulades, la nova societat tindrà uns plans inicials d’inversió i reposició d’entre 10 i 15 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Morlans
Vicari de Santa Anna. Publica ‘Capellans cèlibes. Capellans casats’ (Ed.Claret)

“Crec que el celibat dels preveres ha de ser opcional”

Barcelona

Aliada per al futur del català en l’era digital

Barcelona
gastronomia

L’octubre més gastronòmic engega motors

Sant Sadurní d’Anoia
La Garrotxa

Menys incivisme i més respecte a l’entorn a les zones de bany fluvial de la comarca

Olot
SOCIETAT

Terrassa acull el festival vegà més gran d’Europa a l’aire lliure

TERRASSA
SOCIETAT

Barcelona suma 133 agents i ja té 3.431 efectius de la Guàrdia Urbana

Barcelona
SALUT

La Catalunya Central forma en detecció precoç del suïcidi

Vic
CASTELL D’ARO

Restauren la bassa del Dofí, primera zona humida artificial catalana, 35 anys després

CASTELL D’ARO
SOCIETAT

Medinyà es prepara per acollir la 14a Fira del Conte

medinyà