Societat

Malestar a la restauració pel tancament de terrasses

A Girona, les taules buides contrastaven amb gent esmorzant en bancs, i a Vilobí l’Ajuntament va fer tancar bars oberts

Costa Brava Centre reclama ajuts al sector

Frustració general. Aquest podria ser el resum de la primera jornada de tancament dels serveis de restauració in situ a la demarcació decretada dins les darreres restriccions sanitàries. A Girona, mentre les cadires i els taulells dels establiments romanien inutilitzables, bona part de la clientela que volia esmorzar recorria als locals que oferien begudes i menjar per emportar i, en molts casos, consumia en bancs de carrers places i parcs, circumstància també prohibida per a grups de més de sis persones. Segons l’agència ACN, “ al llarg del matí trobar un banc lliure era tota una proesa” a les places de la Independència i de Catalunya.

A Vilobí, en canvi, els quatre bars del poble van acordar obrir amb “normalitat” i van forçar que els vigilants municipals hi compareixessin per ordenar-los el cessament de l’activitat, a dos quarts d’onze. Esgrimien que estaven en espera que el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) validés el decret, però van acabar acatant l’ordre i preparant menús per emportar-se, encomanant-se a la solidaritat dels veïns a l’hora de fer comandes. La por del sector, més enllà d’aquests quinze dies i les pèrdues acumulades i previstes fins a finals de mes –amb pòlisses de crèdit, préstecs ICO i reserves eixutes–, és que la situació s’allargui. En el comerç tradicional, la limitació de l’ocupació s’assumeix amb paciència. I a la sabateria de Rosa Bel, la botiguera destacava que pugen les vendes de sabatilles d’estar per casa.

Costa Brava Centre vol ajut

El nou paquet de restriccions també continua aixecant reaccions del sector turístic i el Grup Costa Brava Centre, tot i el suport a la salvaguarda de la salut pública, recorda que ja van acatar durant el confinament i a l’estiu i reclamen “la creació d’eines i mesures que compensin l’impacte que comportarà el tancament de bars i restaurants”. En el cas de l’Empordà, no obvien que “el 25% de la població viu –directament o indirectament– del sector turístic”, i hi ha molts negocis al límit.La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre ”té molt clar que l’augment alarmant de contagis a casa nostra és atribuïble a les persones incíviques que no respecten les normes, i en cap cas a un sector que sempre ha col·laborat per facilitar el retorn a la plena normalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.