Societat

successos

Els bombers es neguen a fer hores extres per protestar contra Interior

Tots els parcs de Lleida confirmen la ‘revolta' i preveuen un seguiment arreu

Denuncien que ningú ha assumit responsabilitats pel foc d'Horta

Revolta als parcs de bombers catalans, començant pels de Lleida. Els bombers de la regió de Lleida van fer públic ahir un comunicat en què anuncien la negativa a fer qualsevol tipus d'hores extraordinàries, amb l'excepció de les d'obligat compliment. Una mesura que, segons CCOO, s'anirà expandint a altres parcs catalans, com el de Badalona o els de l'àrea metropolitana sud.

Els bombers de Lleida asseguren que “hem pres la decisió ferma de no ser còmplices de les decisions unilaterals preses pel departament d'Interior” i, per tant, no faran hores extres més enllà de les obligatòries.

Les raons són tres. D'una banda, que Interior no ha assumit responsabilitats per l'accident a l'incendi d'Horta de Sant Joan de l'estiu passat per un “enrocament polític”.

Una segona raó és que les mesures de seguretat afegides al dispositiu dels Bombers d'enguany no han estat consensuades ni dialogades. Els bombers de Lleida afirmen que les mesures implantades no s'han portat al comitè de seguretat i salut per negociar-les amb els sindicats.

Finalment, el darrer argument passa per les precarietats que pateixen els parcs de Lleida, tant de la Plana com del Pirineu. Segons Comissions Obreres, aquests destacaments estan patint des de fa anys una falta de personal que “ens ha deixat sota mínims, cosa que compromet la qualitat del servei i genera un excés d'hores extres”.

LES XIFRES

5
bombers
van morir en l'accident d'Horta de Sant Joan el juliol passat, més un ferit greu.
6.528
persones
participaran en la campanya forestal d'aquest estiu, segons les previsions d'Interior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.