Societat

L'alcalde de Castelldefels no entén que encara se segueixin travessant les vies

Des de dijous, dos guàrdies de seguretat privada dependents de Renfe vigilen l'estació

L'alcalde de Castelldefels , el socialista Joan Sau, ha admès avui que en els dos dies posteriors a l'accident de tren que va acabar amb la vida de tretze joves, encara s'han pogut veure persones travessant les vies del tren, actitud que no entén,.

Poc després de la tragèdia,molta gent ha tornat iors a creuar l'estació de Castelldefels Platja indegudament, tot i que des de dijous dos guàrdies de seguretat privada dependents de Renfe vigilen les vies, reforç que no és usual en aquest baixador i del qual l'Ajuntament afirma no tenir-ne constància.

La infracció es repeteix a Castelldefels Centre, tant abans com després de l'accident, tot i que en els dies posteriors ha estat considerablement menor.

Les imprudències es produeixen tot i que les dues estacions han estat remodelades fa pocs mesos i tenen passos subterranis per a creuar-les.

A més, a l'estació Platja es va elevar l'altura de les andanes, fet que dificulta creuar per les vies, mentre que a la Centre es van instal·lar reixes i es va construir un mur per impedir la infracció.

En aquesta última, poc després de les obres, alguns passatgers van trencar part de les reixes i van posar totxos a manera d'escala al costat del mur, per poder saltar-lo i accedir directament a la via. Així es cometen dues infraccions, no validar el bitllet i creuar per un pas no habilitat.

L'alcalde ha reiterat avui que les estacions no són un equipament municipal, per la qual cosa el seu consistori «no és ningú per ficar-se» en la decisió d'augmentar la seguretat. «L'Ajuntament no pot prendre decisions, ja que Renfe i Adif són els òrgans competents», ha afegit.

Sau sí que ha explicat que en el cas que les investigacions determinin que cal reforçar la vigilància, acatarà la decisió, ja que el seu únic desig «és que no succeeixi mai més».

Fonts de l'Ajuntament expliquen que veuen més probable que s'incrementi la vigilància en dies assenyalats, com Sant Joan o cap d'any, que s'instal·li permanentment. «Hi ha moltes estacions a tot Espanya i no es pot posar un vigilant en cadascuna», afegeixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.