Societat

Citació als jutjats de Ripoll per un litigi amb un boletaire

La propietària d’un mas que s’havia discutit amb un boletaire va acabar detinguda pels Mossos d’Esquadra

La propietària i ramadera d’un mas de Ripoll ha comparegut davant del jutjat de primera instància del seu municipi per una discussió amb un boletaire i que va acabar amb la denúncia i la detenció de la propietària pels Mossos. Els fets van passar el 29 d’octubre, quan la dona, que tornava cap a casa, va deixar el cotxe enmig del camí barrant el pas a un vehicle que hi havia aparcat a la seva finca. Va resultar ser d’un boletaire a qui ja coneixia d’altres cops, al qual va dir que no deixaria marxar fins que deixés els bolets. Ell s’hi va negar i va trucar als Mossos, que un cop al lloc del litigi van demanar a la dona que obrís el pas; ella s’hi va negar si el boletaire no deixava la seva collita i els agents se la van endur emmanillada a la comissaria mentre l’home va marxar amb els bolets.

Multa de 480 euros

La propietària s’enfrontava a un delicte de desobediència a l’autoritat, però ha acceptat assumir la responsabilitat i no haver d’anar a judici. Dels sis mesos que inicialment demanava la fiscalia, la pena s’ha rebaixat a quatre mesos i una multa de 480 euros. Una trentena de persones, pagesos d’arreu del territori, s’havien concentrat per donar suport a la propietària. Entre ells hi havia el coordinador d’Unió de Pagesos, Joan Caball, que ha remarcat la necessitat de “respectar la convivència entre el món rural i l’urbà”. El sindicat s’ha ofert a pagar la multa amb la caixa de resistència que tenen i s’ha compromès a abordar la problemàtica amb la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia