Societat

Picanya comença els seus deu dies de festa major

La quarta mostra de teatre i música de cercavila centra l'atenció d'enguany amb la participació de nou companyies

Des del primer dijous del mes de juliol i fins dissabte 10 del mateix mes, la localitat de Picanya viu amb intensitat, les festes majors anuals en que s'hi barregen entrades de moros i cristians, festes litúrgiques, balls a la plaça del País Valencià, teatre, música i cercaviles.

D'aquesta manera, dijous 1 de juliol, a partir de les 20.30 hores, s'hi dóna el tret de sortida d'aquest seguici d'activitats lúdiques, culturals i festives, mitjançant l'obertura de l'exposició de brodats d'Elena Martí, a la sala municipal d'exposicions.

Per a dimarts dia 2 de juliol, hi ha prevista la nit de les olletes i la falsa entrada de moros i cristians; una activitat aquesta, que aprofita de preludi a la XIV Entrada de Moros i Cristians de dissabte dia 3.

Per a diumenge 4 de juliol, hi ha el festival de folklore amb la participació de grups provinents de Yecla, Toledo i València. Es tanca la nit, amb una coetada infantil.

L'ofrena de flors, orquestres diverses per a la nit d'aquestos deu dies, mascletades i curses ciclistes urbanes, configuren gran part del programa previst, sense oblidar el concert de la Banda de Majors de l'Horta Sud i la festa de balls de saló.

Mostra de teatre de cercavila

El dimecres 7 de juliol, està prevista la quarta edició de la Mostra de Teatre i Música de Cercavila, amb la participació de nou grups ben diferents i diversos, que abracen des de el relat d ela paraula contada al carrer de la mà de Vicente Cortés i el seu espectacle «Paraulària», fins a la desfilada de Gegants, cabuts i dracs de Castelló de la Ribera.

A partir de les 19 hores d'aquesta data, hi ha prevista la mostra de teatre de carrer i s'obre amb l'esmentada «Paraulària», seguida d'un grup de percussió que inundarà els carrers de sons mitjançant la utilització de tota mena de recipients i atifells reciclats.

Tot seguit, Produccions Scura, posa en el cercavila una història de gallines i pollastres atacats d'una estranya malaltia que el públic assistent ha de solucionar a base de propostes ben divertides, que donaran pas a tres excèntrics personatges còmics sonats acompanyats d'un artefacte mòbil.

Però la mostra no conclou amb aquestes propostes de carrer; altres tres personatges sortits d'un altre temps, amb una càmera molt especial, fan la fotografia del pensament dels assistents a la corrua. Una activitat aquesta, que es clourà amb figures humanes realitzades per una troupe d'equilibristes, els estruços gegants de Xarxa Teatre, contorsionistes que simulen trobar-se al fons dela mar i l'esperada cercavila de gegants i cabuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia