Societat

Un malalt de fibromiàlgia d'Alzira que va estar en vaga de fam rep la declaració d'incapacitat després d'escriure al rei

La intervenció de la Casa Reial ha resultat més efectiva que la seua protesta

Juan Vilas, el veí d'Alzira malalt de fibromiàlgia i afectat per la síndrome de fatiga crònica, que reclamava la declaració d'invalidesa permanent, ha obtingut finalment el reconeixement per part de la Seguretat Social del grau d'incapacitat permanent total per a exercir el seu treball habitual, el d'obrer.

Anys d'intenses reivindicacions i fins i tot la realització d'una vaga de fam durant més d'un mes sembla que no havien sigut suficients per a la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Treball per a atendre la reclamació de Vilas. No obstant això, el que pareix que al remat sí que ha resultat efectiu ha sigut la intervenció de la Casa Reial, que es va adreçar al conseller de Sanitat, Manuel Cervera, a petició del malalt, per interessar-se pel seu cas.

«L'informem que l'escrit que va adreçar a ses majestats els reis d'Espanya amb data de 31 de març de 2010 va ser remés pel cap de gabinet de Planificació i Coordinació de la Casa Reial al senyor conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana a fi que disposara el que convinguera per a procedir a l'estudi del seu cas», es pot llegir en una carta del ministeri a Vilas.

Des de llavors, els fets es van precipitar i el malalt ha rebut la declaració d'invalidesa permanent en un escrit signat per de la delegació territorial de la Seguretat Social a València amb data de 18 de maig.

«Vull expressar als reis el meu agraïment per haver comprés la problemàtica d'aquest col·lectiu de malalts», manifesta Vilas.

Amb tot, el malalt recalca que només han sigut reconeguts «part» dels seus drets. «Hauríem d'haver-me reconegut la incapacitat per a tot tipus de treball amb aquestes dues malalties», subratlla.

En tot cas, Vilas està satisfet perquè «ha fet valdre en solitari» els seus drets i recorda que tant la fibromiàlgia com la síndrome de fatiga crònica estan reconegudes per la sanitat espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.