L’hostaleria del Ripollès denuncia que el tancament perimetral els han enganxat amb reserves al 90% i les neveres plenes
El president del gremi reclama ajudes directes perquè la mesura comportarà “pèrdues milionàries” al sector
Indignació i ràbia dels hotelers i restauradors del Ripollès pel tancament perimetral decretat pel Procicat per contenir els contagis de covid-19 a la comarca. El president de l’Associació d’Hostaleria de la comarca, Fran Barroso, ha lamentat que la decisió s’hagi pres quan falten dos dies per Nadal i en un moment en què hi havia un 90% de reserves de mitjana després de l’obertura de fa una setmana de les pistes d’esquí. Denuncia que els ha enganxat amb les “neveres plenes” i reclamen ajudes directes davant les “pèrdues milionàries” que tindrà el sector. Unes restriccions que temen que sigui l’ “estocada definitiva” per a molts negocis. Recorda que el sector representa el 60% del PIB de la comarca i demana que se’ls tingui en compte
Concentració d’empresaris al Ripollès per reclamar un “pla de rescat immediat” arran del tancament de la comarca
Empresaris de tots els sectors econòmics del Ripollès s’han concentrat aquest dimecres a Camprodon per reclamar “un pla de rescat immediat”. Denuncien que el confinament perimetral acabarà d’enfonsar moltes empreses del territori i exigeixen “solucions excepcionals” per intentar salvar-les. La mesura els ha arribat “per sorpresa” i en plena campanya de Nadal, quan el sector turístic de la comarca factura el 40% dels ingressos anuals. “Tots teníem clar que la campanya seria diferent, però ens havien donat falses esperances i ho teníem tot preparat”, assegura Joan Moret, pagès i president de l’associació de criadors d’eugues de muntanya del Ripollès. Aquest dijous hi ha convocada una nova concentració a Ripoll.