Societat

4 víctimes mortals el mes de gener a la xarxa viària interurbana de Catalunya

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat aquest dilluns que des de l’1 fins al 31 de gener d’enguany, 4 persones han perdut la vida en 4 accidents a les carreteres catalanes.

Durant el mateix període de l’any passat, van morir 10 persones. Aquesta reducció de la sinistralitat s’ha de situar en un context de disminució de la mobilitat a causa de les restriccions establertes per frenar la transmissió de la covid-19.

De les 4 víctimes mortals, 2 eren motoristes, 1 era ciclista i 1, passatgera davantera d’un turisme. En el mateix mes de l’any passat van perdre la vida 8 ocupants de vehicles lleugers, 1 ciclista i 1 vianant.

En 3 dels accidents s’hi han vist implicats dos vehicles: un d’ells va ser un xoc frontal entre dos turismes; l’altre, una col·lisió entre un cotxe i una motocicleta; i en el darrer cas, una col·lisió per envestida entre una furgoneta i una bicicleta.

Pel que fa a les víctimes mortals per demarcacions, a Barcelona s’han produït dos dels accidents mortals i els altres dos ha tingut lloc a la demarcació de Girona. A les comarques de Barcelona, el gener de l’any 2020 van sumar 6 morts. En el cas de Girona, s’ha passat de l’única víctima mortal del gener del 2020 a les 2 del gener d’enguany. 3 de les 4 víctimes va perdre la vida durant el cap de setmana o vigília de festiu.

D’altra banda, 2 dels 4 sinistres mortals s’han registrat a la carretera N-II. El tercer s’ha produït a la C-32 i el quart a la C-260.

Respecte a l’edat de les víctimes mortals, els dos motoristes corresponien a les franges de 25 a 34 anys i 45 a 54 anys, respectivament; el ciclista, a la franja dels 35 a 44 anys; i l’ocupant del turisme, a la franja de 55 a 64 anys. Convé destacar que el gener de l’any 2020, la franja de més de 65 anys va ser la que va acumular més morts, amb 4 víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.