Societat

Borrell espera que l’EMA “certifiqui l’eficàcia” de la vacuna Sputnik per poder-la administrar a la UE

El regulador europeu manté contactes amb els desenvolupadors i no descarta revisar el vaccí rus més endavant

El cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, espera que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) “certifiqui l’eficàcia” de la vacuna Sputnik per poder-la administrar a la Unió Europea. “Seria una bona notícia perquè patim escassetat de vaccins i un altre seria benvingut”, ha dit Borrell en una roda de premsa a Moscou. L’EMA es va reunir fa dues setmanes amb l’Institut Gamaleya, que ha desenvolupat la vacuna Sputnik, segons confirmen fonts de l’EMA. Per ara, el regulador només els hi està donant “assessorament científic”, però no descarta revisar la vacuna més endavant. De fet, les mateixes fonts recorden que l’empresa podria preparar la petició del permís “com a pas següent” a l’assessorament.

“No podem revelar els detalls de les converses o d’altres activitats prèvies a la presentació d’una sol·licitud perquè la informació és confidencial”, afirmen aquestes fonts.

El ministre d’exteriors rus, Sergei Lavrov, ha assegurat en la roda de premsa d’aquest divendres que “molts països” estan mostrant interès per l’Sputnik, entre ells Alemanya. En aquest sentit, ha reclamat que la cooperació amb els fabricants de vacunes sigui “igualitària” i ha lamentat “l’escepticisme inicial” a la vacuna russa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia