L’hostaleria vol recuperar la franja dels sopars
La tímida relaxació de mesures fa omplir calaixos un pèl més, però es veu insuficient
El comerç clama pels dissabtes
Les dues hores extres, per esmorzars i dinars, que l’hostaleria gironina va recuperar ahir, amb la relaxació de restriccions en la tercera onada de la pandèmia, es va rebre com un “cert aire”, en declaracions d’alguns propietaris de bars a l’agència ACN. Recuperaran algun client i podran fer un pèl més de calaix, fins i tot dos torns ben ajustats de menús als migdies, sobretot els caps de setmana, en què el pas del confinament municipal a comarcal pot afavorir els nuclis més petits i l’activitat a Girona. Però el sector encara ho veu “insuficient”.
El president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, recorda que “fins a un 40%” dels restaurants només obrien al vespre, i que per tant el relaxament de restriccions no els suposa res nou. Carreras subratlla, a més, que la pandèmia ja s’ha traduït en el tancament del 20% del sector. La ferida encara sagna, i Carreras explica que, segons els càlculs de l’entitat, la pandèmia trastornarà del tot fins al 50% de la restauració de la ciutat. “Calculem que fins al 25% dels locals tancaran i ja no tornaran a obrir persianes, i que l’altre 25% canviaran de mans.”
Greuge per al comerç
Pel que fa al petit comerç, que veu una mica més perduda la temporada de rebaixes, la vicepresidenta de l’associació Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, no entén que els dissabtes convisquin “terrasses plenes” amb persianes abaixades de les botigues, per més que algunes compres s’hagin traslladat als dies intersetmanals –fins ara, de treballadors– i a partir d’ara, també amb l’opció de rebre clients de la resta del Gironès.