Societat

La sectorització, tot i els dubtes, es reprèn a la Font de la Pólvora

L’Ajuntament admet que els talls continuen a l’últim carrer fet, però vol veure si actuant als altres dos de la línia es resol

El govern de Girona admet que la sectorització que Endesa ha fet al carrer Avellaner al barri de la Font de la Pólvora no ha funcionat i els talls de llum hi persisteixen, tal com van denunciar els veïns a principis del gener en una mobilització a la plaça del Vi. Tot i així, la regidora de Drets Socials, Núria Pi, va explicar dilluns al ple municipal que ja s’ha reprès la sectorització –frenada per la pandèmia– i que ja s’estava treballant al carrer Castanyer i la intenció és fer-ho després al carrer Roura. “Els treballs a Avellaner es van acabar i no funciona, però hi ha la teoria que potser fent els tres carrers que van a la mateixa línia seria la manera de comprovar si realment funciona o no”, va explicar Pi en resposta a una pregunta de la regidora de Guanyem, Cristina Andreu. La regidora de Drets Socials va assenyalar que el pla ara és, doncs, que “quan acabin al carrer Castanyer faran el carrer Roure i quan hagin acabat els tres carrers s’haurà de valorar si realment funciona o no la sectorització”.

El projecte de sectorització bloc a bloc ha estat l’aposta del consistori gironí per combatre el frau elèctric i els talls de llum a la Font de la Pólvora. La idea del sistema, basat a situar els fusibles en uns armaris davant de cada edifici, era que en cas de sobrecàrrega només saltés el subministrament al bloc d’on provingués sense afectar la resta. Es va iniciar el desembre del 2019 al carrer Mimosa, on el consistori manté que ha tingut “resultats satisfactoris”. Després havia de ser el torn del carrer Avellaner, però la pandèmia va frenar-ho i no es va enllestir fins a finals d’any. Els veïns han denunciat que els talls hi continuen.

L’auditoria, pendent

Andreu també va preguntar per l’auditoria sobre l’estat de la xarxa elèctrica al barri que el govern va anunciar al desembre que s’encarregarà, seguint una moció aprovada un any abans. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Lluís Martí, va dir que està “pràcticament a punt de treure’s a licitació”. Va explicar que s’havien “entretingut” perquè han volgut ser “curosos i afegir-hi qüestions complementàries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia