Festes populars i fires

GUISSONA (Segarra)

XIV Mercat Romà de Iesso

De patricis i plebeus

Els carrers de Guissona reben un estol de mercaders que oferiran, demà dissabte, tot tipus de productes en l'òrbita d'allò que ens podríem trobar en un mercat romà. I és que la localitat té molts vestigis de l'antiga ciutat de Iesso (del segle II aC al VII dC).

El tercer cap de setmana de juliol Guissona recupera el passat amb la celebració del mercat romà. Els ciutadans de Iesso es vesteixen com ho feien els romans, els comerciants engalanen les parades, les entitats prenen protagonisme i tot Guissona s'omple de patricis i plebeus.

El passeig triomfal de les tropes imperials anuncien l'arribada de Cèsar i Cleòpatra, figures històriques que inauguren el mercat i donen pas als diversos espectacles. La XIV edició del Mercat Romà preveu tot un seguit de representacions teatrals, actuacions musicals, espectacles de dansa i escenografia a l'entorn del mite clàssic d'Ariadna. Al llarg de tot el dia també es reproduiran escenes típiques del món romà: les lluites de gladiadors, la venda d'esclaus, les danses imperials. etc.

El mercat es completa amb una exhibició d'oficis antics i una extensa mostra de productes artesans. De la mateixa manera, el Museu de Guissona i el Parc Arqueològic obren les portes als visitants de l'antiga ciutat de Iesso.

17 de juliol. A les 10.00 h, obertura del mercat al nucli antic.
i


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia