Societat

Les aigües de Xàbia ha estat triades per la seva riquesa arqueològica

Les aigües de Xàbia han servit de camp d'estudi per a l'arqueologia subaquàtica. Durant sis dies, els alumnes del Primer Diploma de Postgrau d'Arqueologia subaquàtica de la Universitat de València van realitzar en el mes de juny les seues pràctiques en el litoral xabienc.

El curs, organitzat pel Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València, ha estat patrocinat per l'Ajuntament de Xàbia, el Ministeri de Cultura, la Direcció General de Patrimoni Cultural i el Centre d'Arqueologia subaquàtica de la Comunitat Valenciana (CASAV).

Dirigit pel professor José Pérez Ballester i la directora del CASAV, Asunción Fernández Izquierdo, el postgrau ha tingut com a seus la Universitat de València, el Museu Nacional d'Arqueologia subaquàtica de Cartagena i Xàbia, on s'ha desenvolupat la part pràctica.

Aquesta experiència en el litoral xabienc ha estat possible amb l'estreta col·laboració de la regidoria de Cultura i del Museu Arqueològic i Etnogràfic de Xàbia i la disposició, de l'organització, de l'Àrea de la Nau de Xàbia.

La riquesa arqueològica i la bellesa dels fons marins del litoral xabienc constituïxen el principal atractiu per a aquest tipus de pràctiques. L'estiu passat, també va acollir un curs de busseig en l'especialitat d'arqueologia subaquàtica. Una pràctiques que servirien de preparació per al postgrau en el qual han participat 23 alumnes.

Els treballs i ensenyaments subaquàtics s'han desenvolupat en aquesta ocasió sobre un “fals delericte” muntat per l'equip d'arqueòlegs que dirigeix Carles De Juan i han consistit en la restitució d'aquesta excavació fictícia en el jaç marí pròxim al cap de Sant Antoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona