Societat

El reportatge

El primer carnaval sense fred

Les Roquetes estrena la Rua Summer Carnaval aquest dissabte amb la participació de 750 persones i un programa d'activitats per a infants i adults al llarg de tota la jornada

Durant l'Enterro de la Sardina d'enguany, a finals d'un gèlid febrer, un grup de roquetencs va fantasiejar amb un carnaval impregnat de calidesa, sense fred; cinc mesos després, la Rua Summer Carnaval està a punt de posar a prova si l'esperit esbojarrat que cada hivern deixa com a herència sa majestat el Rei Carnestoltes sobreviu a la calor. Una desfilada amb 750 participants acompanyats d'onze carrosses i set batucades és la proposta que un grup de joves de les Roquetes, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l'associació de festes populars del nucli organitza dissabte amb la col·laboració de la Unió de Comerciants i Empresaris.

La festa començarà a les deu del matí, amb actes adreçats als infants, que no podran participar en la rua nocturna; així, de 10 a 12 els més petits podran assistir a tallers de maquillatge, tatuatge i polseres a la plaça Llobregat; de 12 a 1 hi haurà una gimcana infantil, i de 5 a 6, teatre interactiu. Just després, els nens i nenes podran gaudir d'una festa de disfresses, a la mateixa plaça. Per participar-hi no cal cap tipus d'inscripció.

La rua començarà a les nou del vespre, amb la concentració de participants a l'esplanada del parc Central de les Roquetes, a prop del mercat, i la presentació del rei del carnaval; batejat com el príncep de la Summer, el representant del carnaval d'estiu llegirà un pregó que no farà cap referència política, a diferència del Carnestoltes. Mitja hora més tard començarà la desfilada, que sortirà del carrer de Roger de Flor i passarà per l'avinguda de Catalunya, els carrers Almogàvers i Múrcia, i l'avinguda Mas d'en Serra, entre d'altres, fins arribar un altre cop a l'esplanada, al cap d'unes tres hores. Allà, discjòqueis de les Carpes Paradise de Roda de Barà amenitzaran una festa que es clourà a les tres de la matinada.

“Volem que sigui una festa cívica”, va assegurar un dels organitzadors, Xavier Escardó, ahir, durant la roda de premsa per presentar la desfilada. El jove va apuntar que un dels objectius és que “vingui gent de fora”. “Aquest és un poble que sempre va a remolc de Sitges i Vilanova, sempre tenim competència. Volem que aquesta festa sigui comarcal, demostrar que nosaltres també podem fer un acte de renom i ben fet”, va afegir. L'organitzador diu que un carnaval d'estiu és una bona proposta, tot i que ja se'n celebri un a l'hivern. “Molta gent diu que si ja n'hi ha un, per què ha d'haver-n'hi un altre... Aquest és extraoficial, per passar-ho bé, per al col·lectiu de joves”, sosté. Els organitzadors apunten que el de les Roquetes serà “un dels primers carnavals d'estiu de Catalunya”, i es mostren satisfets per les xifres de participació a l'esdeveniment. El pronòstic és que enguany serà ”un dels actes de més rellevància al poble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Nou equipament a Barcelona per atendre el maltractament infantil a la llar

Barcelona
urbanisme

Enllestides quatre promocions amb 151 habitatges de protecció oficial al districte de Sant Martí

Barcelona

L’Ajuntament gestiona 35 habitatges per a famílies vulnerables

BANYOLES

Uns 600 alumnes de la demarcació comencen les PAU de setembre

GIRONA

La Diputació destina 5 milions en actuacions d’eficiència energètica

GIRONA
política

ERC avisa que allargar la pista del Prat és incompatible amb l’acord

barcelona

La URV impulsa un mètode sostenible per preparar medicaments i pesticides

Tarragona
Societat

Els incendis forestals cremen 495 hectàrees entre juny i agost

Barcelona

L’Espai Gironès i el CB Salt signen un nou acord de col·laboració

SALT