maresme
Comença la sisena jornada del tomàquet
Hi participen una seixantena de restaurants d'arreu de la comarca
Una seixantena de restaurants de tota la comarca participen aquest any en la sisena edició de les jornades gastronòmiques del Maresme, que ahir es va presentar a Cabrils. Des d'aquest cap de setmana i fins al 28 d'agost que ve, aquests establiments oferiran plats especials amb aquesta hortalissa com a protagonista, alhora que promocionaran la producció local. La mostra la impulsa el Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, aquest any amb el suport de l'Ajuntament de Cabrils i l'associació d'hostalers d'aquest municipi. El president del gremi, Antoni Graupera, va lamentar que molts restaurants comprin tomàquets del Maresme a Mercabarna. “Funcionaria molt més bé si hi hagués una central de vendes en algun punt de la comarca”, va destacar l'hostaler, el qual va reivindicar el producte de la terra, fresc, en detriment dels “que estan molts dies en càmeres frigorífiques”. La presentació també va servir per recordar l'existència de la varietat del tomàquet pometa, originària del Maresme. El seu baix rendiment, però, ha fet que la seva presència al mercat sigui pràcticament inexistent.