Societat

Joan Saura avisa que la campanya d'incendis forestals serà difícil

El conseller d'Interior ho atribueix a la forta calor i a l'estat dels boscos per les nevades d'aquest hivern

Es preparen homenatges als bombers morts a Horta de Sant Joan

Onze comarques es troben en risc alt d'incendi aquest dissabte

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha afirmat avui que la campanya d'aquest any contra els incendis forestals serà difícil perquè l'estiu està sent molt calorós i també per les conseqüències de les nevades d'aquest hivern. Saura ha admès que tot i haver fet “un gran esforç” els boscos encara no estan del tot nets.

Com aspectes positius, Saura ha recordat que ha plogut i que, per tant, hi ha una zona de Catalunya que està molt humida. Així mateix, ha remarcat el “gran esforç” que el govern ha portat a terme en els últims anys en la modernització dels serveis de Prevenció, Extinció d'incendis i Salvaments.

El conseller ha subratllat que aquesta feina “ha suposat un punt d'inflexió en aspectes fonamentals” com una “important política d'inversió” en infraestructures, vehicles, equipaments, telecomunicacions i mitjans informàtics. També ha assegurat que són millores que no s'havien fet mai a Catalunya.

El conseller ha fet aquestes declaracions durant el nomenament dels 179 nous bombers voluntaris que s'han incorporat aquest dissabte a la secció activa, dels quals 13 són dones. Saura ha destacat que la presència femenina és cada vegada més nombrosa, però ha indicat que és important augmentar-la, ha informat Europa Press.

Homenatge als bombers morts fa un any

Joan Saura també ha anunciat que s'estan preparant diversos homenatges per als bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan, ara fa gairebé un any. El 21 de juliol tots els parcs de Bombers de Catalunya faran sonar les seves sirenes a les 16:00 hores en memòria dels cinc companys que van perdre la vida en les tasques d'extinció d'aquest.

Segons informa EFE, després del toc de sirenes es mantindrà un minut de silenci. Per commemorar aquest primer aniversari estan previstos dos actes d'homenatge més, que tindran un caràcter molt privat, però en els quals també hi participarà el govern català. Aquests actes es duran a terme a la Regió d'Emergència de Lleida, i a Horta de Sant Joan, on està prevista una ofrena floral.

Onze comarques en risc d'incendi

Per altra banda, el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals de la Generalitat ha informat que onze comarques catalanes es troben aquest dissabte en situació de risc alt d'incendis forestal. Les comarques afectades són l'Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Noguera, Segrià, Garrigues, Priorat, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià.

La previsió per aquest diumenge indica que l'elevat risc d'incendis continuarà a les mateixes zones i es podria estendre a les comarques del sud del país, segons informa l'ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia