Societat

Demostració de força vilafranquina a la Torre

Els verds arrodoneixen un cap de setmana espectacular, amb tres castells de nou descarregats i el primer cinc de vuit després de dos anys

La Jove de Tarragona també estrena la catedral

Els Castellers de Vilafranca han demostrat aquest cap de setmana un estat de forma excepcional. La seguretat insultant amb què van completar tots els castells va deixar bocabadat ahir el públic a Torredembarra. Amb la gamma alta de vuit i els castells de nou absolutament consolidats, sembla que ha arribat el moment idoni per assaltar els gamma extra.

Especialment bonic va ser el tres de nou amb què van arrencar l'actuació, amb un folre reduït pensant en les manilles del colós de deu pisos. En segona ronda, van atacar el segon tres de vuit amb l'agulla de la temporada. Potser no tan parat com el primer, a Sant Pere de Ribes, però la construcció es va descarregar sense cap mena d'ensurt.

En la tercera ronda, i tal com havien anunciat, van aixecar el quatre de nou, gràcies a una bona ajuda de la plaça a la pinya. Malgrat que el castell va pujar amb molta lentitud com a conseqüència d'un aixecador novell, el tronc va mantenir en tot moment la forma i tampoc van tenir problemes per descarregar-lo. Era el castell de nou descarregat número 400 de la historia de la colla (comptant els tresos i quatres i tots els castells superiors).

Amb el pilar de set rubricaven la seva millor actuació de la temporada i tancaven un cap de setmana realment profitós: dissabte, a Altafulla, ja havien descarregat el cinc de vuit, el tres de nou, el pilar de set i la torre de vuit amb manilles, a punt per pujar un pis la setmana que ve. Els verds, que fa anys que no freqüenten la catedral, van assolir-la amb comoditat. Aquest pot ser any de cinc de nou.

A Altafulla, els van acompanyar els Xiquets de Tarragona, que van completar la primera clàssica de vuit de la temporada, i els Castellers d'Altafulla, que van descarregar el tres de set i van carregar el quatre.

Catedral lila

Tornem, però, a Torredembarra, on la Jove de Tarragona va arribar amb ganes de fer un pas endavant. El van fer amb el que ha estat el vaixell insígnia de les darreres temporades, el cinc de vuit. Si bé no va ser tan estàtic com els que solien fer la temporada passada, el cinc va mostrar bones maneres. Va pujar molt ràpid i tan sols va passar per un moment de nervis quan la canalla iniciava el descens. Els liles van acompanyar la catedral amb el tres i el quatre de vuit.

També la colla local, els Nois de la Torre, va treure profit de la diada. Força treballats, van descarregar el quatre i el tres de set, aquest darrer per primer cop enguany. Van acabar amb el dos de sis i el pilar de cinc.

Mala sort blau marí

Quan falta una setmana per poder-se convertir en la cinquena colla de gamma extra, els Capgrossos de Mataró van tenir ahir la darrera prova de foc al Poble Sec. Hi arribaven després de la caiguda del tres de nou la setmana passada, i no es van poder treure el mal gust, ja que van acabar l'actuació carregant el pilar de sis. El millor castell de la diada va ser un dos de vuit amb les futures manilles fent de folre. La torre es va girar molt i va patir una forta sotragada en carregar-se, moviment que el tronc va saber parar fins a completar-la.

Els Castellers del Poble Sec van tenir un bon regal d'aniversari, ja que van aconseguir la millor actuació de la seva història amb el cinc de set, el quatre de set amb el pilar i el tres de set amb el pilar. També Sabadell va fer un bon paper completant el dos de set, el tres per sota i el cinc de set.

L'intens cap de setmana ha deixat bones notícies també per als Xiquets de Reus, que van completar dissabte a casa el primer quatre de vuit, després d'un intent desmuntat i una bona dosi d'èpica. En aquesta mateixa actuació, la Joves de Valls renovava troncs amb la clàssica de vuit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

La represa del servei a l’L5 dilluns tanca un estiu d’obres al metro

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

Consulta popular a la Bisbal del Penedès sobre el nou polígon industrial

La Bisbal del Penedès
Trànsit

Es manté la reducció dels accidents mortals a les carreteres fins a l’agost

barcelona
comerç

Guia del comerç singular, significatiu i sostenible de Ciutat Vella

Barcelona
SERVEIS

Riudecanyes torna a perforar el subsol per recuperar l’abastament d’aigua potable

Riudecanyes
SOCIETAT

Reobren les platges de Torredembarra que van tancar per una tintorera

Torredembarra
Olot

Un documental sobre longevitat inclourà l’olotina Maria Branyas

Olot
PATRIMONI

Sant Miquel de Campmajor vol restaurar la torre medieval i l’església de Briolf

SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR
MEDI AMBIENT

Alerten que el gripau d’esperons pot acabar desapareixent a la Baixa Tordera

Tordera