Les agressions al col·lectiu LGTBI no paren de créixer
L’Observatori contra l’Homofòbia en registra 64 des del gener
Avui és el Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia
Els moviments LGTBI sortiran al carrer a manifestar-se per reivindicar els seus drets i conscienciar la societat contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Avui es commemora que l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut va eliminar el 1990 l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. Aquests col·lectius, però, continuen sent víctimes de discriminacions per la seva orientació sexual i així ho constaten les denúncies que es recullen a l’Observatori contra l’Homofòbia. Segons explica el seu president, Eugeni Rodríguez, des del gener són 64 les incidències denunciades, un 1,5% més respecte al primer quadrimestre del 2020. “La via pública continua sent el lloc on es tenen lloc més insults o agressions”, diu el responsable de l’organisme, que ha detectat un augment de les discriminacions relacionades amb l’habitatge en el moment de tancar-se les contractacions. Rodríguez indica que cada vegada són més les agressions a dones lesbianes i bisexuals que els arriben de fora de l’àrea d’influència de Barcelona.
Els discursos d’odi a través de les xarxes socials han agafat dimensions “apocalíptiques”, diu Rodríguez, amb un equip de persones que “no donem a l’abast” per atendre els que reben “insults i violències digitals”. Els reptes, pel portaveu del col·lectiu, se centren a repensar la reparació a les víctimes, treballar per un transport públic amable per a les persones LGTBI i desplegar la llei que permeti polítiques públiques efectives.
Dissabte, l’Observatori va fer l’entrega de premis, en què es reconeix l’Ajuntament de Ripollet, pel mural que visibilitza les últimes fites aconseguides pel col·lectiu LGTBI i que ha estat objecte d’atacs vandàlics; l’associació Eufòria; la Federació Plataforma Trans; la Fundació Enllaç, i el programa de ràdio Onada feminista.